Atlantic Dutchesses - Na vliegen, nu landen

We zitten nu even met de benen omhoog, eerste maaltijd in ons appartement gemaakt en een kop thee gezet. De onwerkelijkheid wordt werkelijk door de aankomst op La Gomera. Nog voor de ferry had aangelegd zagen we de banners al hangen; Talisker Whisky Atlantic Challenge, alles in die typische twee tinten blauw. Verderop, op de kade naast een grote tent met een hoop vlaggen van de TWAC staan de boten. Waar is het groen, waar is de Queen?

We hebben zo hard gewerkt. Sommigen van ons wel twee jaar, anderen wat korter maar niet minder intensief of overtuigd. Een team, een boot, sponsoren. Een teamwisseling, trainingen. Het coronavirus. Protocollen vanuit de organisatie, wat mag, wat moet, wat zijn de deadlines? Verplichte trainingen in Engeland maar wanneer? Gelukkig, net op tijd in september, de kennis nog aardig vers in ons hoofd. 

You have come this far, be proud! 

In oktober hebben we ons vooral beziggehouden met het klaarmaken en vullen van de boot en we hoopten op een rustige aanloop naar ons vertrek op 1 december. Helaas. Er moest nog zoveel. De laatste papieren. Corona testen, vluchten die geannuleerd werden, overal lockdowns en onzekerheid en wij willen gewoon een potje roeien. Mag dat nog, kan het wel?

Vandaag hebben we ingecheckt bij de organisatie. Zij hebben werkelijk álles gedaan om de race door te laten gaan, met alle obstakels die je maar kan bedenken. Dit is nog nooit eerder gebeurd, de wereld staat op zijn kop, maar er wordt wél geroeid. You have come this far zeggen ze, be proud! 

De eerste briefing zit erop en we hebben even over de mogelijke trainingen op het water gesproken. Een onderzoek naar herstel en calorieverbruik doorgenomen en met een badge om onze nek liepen we toch wel trots het terrein af, op naar de Blue Marlin Bar, want daar gebeurt het.

Normaal gesproken dan. Gelukkig kan een biertje drinken wel gewoon. We proosten op dit moment. We zijn op het eiland, zien onze naam vermeld staan op de borden, overal vlaggen van de organisatie en mensen die ons aankijken en succes wensen. Of we iets op de grote muurplaat willen schrijven in de Blue Marlin? Natuurlijk! De kroon, het hart, onze naam, we zijn erbij. 

We gaan een avontuur aan met z’n vieren, een groter avontuur hebben we nog niet eerder beleefd. Keihard gewerkt om het team te vormen en kneden dat we nu zijn. Getraind als beesten, gepraat als brugmannen, overlegd tot we een ons wogen en nu zijn we hier. 

In ons rustige appartement, met uitzicht op de haven, testen we de nieuwe camera, schrijven de laatste blogs en proberen we te landen. We schudden de veren van alle gekte en drukte uit van de laatste maanden en langzaam komt de focus. Verenigd met onze prachtige Queen maken we ons klaar voor het grote avontuur. We kijken om de hoek van het eiland, naar het dikke rotsblok en we weten: daar gaan we stuurboord uit.  

Next stop: Antigua! 


Op 12 december starten de Atlantic Dutchesses aan de tocht van 5.000 kilometer van la Gomera naar Antigua. Wij wensen Renate, Iris, Marieke en Melissa heel veel succes!!

Voor meer informatie check:
www.atlanticdutchesses.com

De Atlantic Dutchesses volg je hier:

Instagram @atlanticdutchesses
Facebook: Atlantic Dutchesses