De kracht om voor jezelf te kiezen

De Brabantse Fleur is eigenaar van het platform www.byfleurrprins en de persoon achter @byfleurrprins. Toen we Fleur benaderden was ze meteen enthousiast om een blog te schrijven. En dat is ook wat haar vormt als persoon: enthousiasme en doorzettingsvermogen.

Ze neemt jullie mee in haar gedachtegang, activiteiten en geeft tips om te doen waar JIJ blij van wordt om je doelen na te streven.

”Toen ik een jaar geleden mijn blog opzette vond ik dit maar al wat spannend. Want wat vinden anderen van jou, hoe reageren ze hierop en wat ga je doen? Welke stappen ga je zetten en hoe pak je dit aan? Dit waren vragen die door mijn hoofd gingen maar ik uiteindelijk zelf heb vormgegeven. Hoe ik dit heb gedaan? Door vooral te doen. En specifiek: dingen doen die ik leuk vind en ik energie van krijg’

Byfleurrprins.nl als platform

Een platform klinkt misschien wat groot, maar het is wel mijn doel. Een platform waar ruimte is voor iedereen, creativiteit, doorzettingsvermogen, positiviteit en…. sportiviteit (het is natuurlijk niet voor niets vrouweninsport… haha).

Byfleurrprins.nl richt zich op een gezonde, leuke leefstijl die in balans is. Want zoals iedereen zegt: “ balance is the key’’. En zo is dat. Byfleurrprins.nl bestaat nu uit een team van 6 enthousiaste schrijfsters in de leeftijd 18-26 jaar. Deze dames schrijven elke maand een een zelf uitgekozen artikel. Het doel is om in de toekomst dagelijks een blog te posten, waarbij byfleurrprins.nl niet meer om Fleur draait maar meer om de boodschap ervan: samen positiviteit delen in een gezonde, sportieve wereld waarbij balans op 1 staat.

Want hoeveel mensen kampen nu met overprikkeling, waarbij de maatschappij TE snel ontwikkelt en je maar mee moet gaan? En dan heb ik het nog niet eens over corona gehad. Byfleurrprins.nl moet herkenning, eerlijkheid en vertrouwen uiten. Waardoor artikelen fijn zijn om te lezen en ze ook als ‘’ steun’’ worden ervaren, in tijden dat jij dat als lezer soms mist van de buitenwereld ( social media is ook mooi ).  

Balans creëren

Wanneer ik mijn dagelijkse voedingsinname zou opschrijven, zou je misschien schrikken van de kcal die ik op een dag eet/drink. Maar zet je dit tegenover mijn kcal behoefte, sport momenten en vooral algemeen: beweegminuten per dag, is dit goed.

Persoonlijk ben ik van genieten en ook goed (hard) sporten. Wat voor mij (en veel mensen) een goede afweging is. Ik ben dus geen cliché #fitgirl die aan bakjes voeding doet, macro’s bijhoudt en elke dag op de weegschaal staat. Maar ben wel van het (bijna) dagelijks sporten en hier tijd in stoppen.

Beweging geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid en ontspanning tegelijkertijd. Een moment van je ‘koppie’ kunnen legen en even een volledig momentje voor jezelf.

Een ander voorbeeld van balans? Hard werken maar ook jezelf goed belonen door jezelf meer vrije tijd te gunnen. Vrije tijd waarin je vooral leuke dingen doet en je andere zaken op hold zet. Dit zijn thema’s die ik (en mijn schrijversteam) bespreken op www.byfleurrprins.nl . Onder de kopjes: brainfood, balans en sport. Waarbij ook meer deskundige thema’s worden besproken door studenten: psychologie, fysiotherapie en dierengeneeskunde. Bijvoorbeeld trainingsleer en psychologie. Maar ook sporters, van powerliften tot yoga, die ervaringen delen.

Sport

Een sportritme bepaal jij zelf. Dit is afhankelijk van je planning, doorzettingsvermogen en misschien ook wel de mensen om je heen. Ben jij zelf de intrinsieke motivatiebron of heb jij hiervoor mensen van buitenaf voor nodig. Kijk ik naar mijzelf, dan sport ik echt voor mijzelf en vooral omdat ik er blij van word. Gericht op het hardlopen doe ik dit vanaf mijn 16e en ben ik langzaam begonnen met het lopen van kleine events. Het hardlopen probeer ik minimaal 2 keer per week te doen met soms uitschieters van 4 hardloopmomenten in de week, maximaal 40/50 kilometer per week.

Wielrennen is nog een nieuwe tak voor mij, waarbij ik nu wekelijks een mooie rit probeer te maken. Deze rondjes zijn wisselend tussen de 40-80km. Inspiratie krijg ik ook van anderen, bijvoorbeeld het vrouwenplatform Vrouwen die fietsen.

Tijd maken voor sport vind ik zelf ook een uitdaging hoor. Kijk ik naar mijn leven bestaat dan bestaat die uit: sport, studeren, werken en een sociale activiteiten. Zelf ben ik fitness trainer en student fysiotherapie, waardoor ik in mijn vakgebied genoeg te maken heb met sport, mensen en het motiveren / disciplineren van anderen. Dit om zo ook SAMEN doelen te stellen en behalen. Vraag je mij waar ik energie van krijg, dan is dat het!

Tips om meer te kiezen voor JEZELF.

Je denkt nu vast; ‘Komt ze aan met die cliché uitspraken’. Maar hoe je het wendt of keert, het is wel zo. Plannen, motivatie en discipline vormen namelijk wie jij bent. Kom je afspraken niet na, heb je geen discipline/motivatie en lukt het niet om doelen te halen? Dan baal je vast van je eigen gedrag. Lukt het wel om deze drie termen te combineren, zelfstandig of misschien met wat hulp, dan behaal je waarschijnlijk meer dan je denkt aan te kunnen en sta je misschien zelfs versteld van jouw persoonlijke prestaties. Daarom mijn belangrijkste tip(s):

  • Blijf trouw aan wie jij bent
  • Doe wat jij tof vindt en probeer meningen van anderen te laten voor wat ze zijn.
  • Werk je hard, dan zul je ook beloond worden.
  • Stel ook subdoelen, waardoor het grotere doel in kleinere stapjes eerder als succes voelt.