De Grote Gunfactor

Weet je het zeker? Waar begin je aan… En wat als? Soms ook: ja maar die haaien, storm, het is gevaarlijk…

Gelukkig horen we ook veel positieve reacties op ons plan om de Atlantische Oceaan over te roeien. Mooi, wat gaaf, jeetje leuk en dit en dat. De meeste vrienden en bekenden weten natuurlijk al van ons avontuur en steunen ons enorm. Zo ook in onze zoektocht naar een vierde roeister. Ja, we moesten opnieuw zoeken! Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Melanie.

Na de nodige rondvraag is daar sterke sloeproeister Marieke. Met de nodige Zeeuwse nuchterheid stapte ze vol overtuiging aan boord en wist ook meteen waar ze het voor doet: het avontuur! Haar man en tweeling snappen het helemaal. Dankbaar is ze, voor deze kans, en wij allemaal. 

Een tocht zoals deze gun je jezelf als je er maar gek genoeg voor bent. Voor de een is het avontuur, de ander wil zichzelf uitdagen. Of gewoon omdat die oceaan er nou eenmaal ligt en roeien ontzettend fijn is. Buiten, zout, lekker bezig, zelfs 40 dagen lang.

De Grote Gunfactor komt van onze partners, familie, vrienden. Zij staan achter ons en stimuleren onze drive om door te zetten. Mentaal, in ruimte en tijd want laten we eerlijk zijn; de voorbereiding voor een dergelijke race trekt een flink spoor in je sociale – en familie leven.

Er gaat veel tijd zitten in de organisatie en trainingen, daarover hebben we geschreven in de laatste blog. Daardoor blijft er niet veel tijd over voor vrienden, weekendjes weg of ander leuks. Juist daarom is het belangrijk om de steun te ervaren van de mensen die dichtbij ons staan.

Ze gunnen het ons. Om dit avontuur aan te gaan. Doen mee met de trainingen thuis en op de mountainbike, richten een complete sportkamer in met halters, rekstokken en dumbells. Ook trots, zo trots dat een van de mannen spontaan stickers met ons logo op de auto plakt. Ze sponsoren ons met goodwill, massages na een lange training, financieel en ze horen onze verhalen aan.

De sponsoren gunnen het ons ook. Naarmate de tijd vordert komen er steeds meer aan boord en daar zijn we heel dankbaar voor. We mogen snacks en mueslirepen uitzoeken bij House of Nutrition en we hebben hele gave brillen van Evil Eye op onze neuzen. Prachtige zeiljas- en broek van Imhoff, inmiddels goed op waterdichtheid getest. Er is nog meer gaande waar we de volgende keer meer over kunnen melden. Grote namen die vertrouwen in ons hebben en achter ons avontuur staan. Dat maakt ons dan weer trots.

Open dag
Stichting Jachthaven Ketelmeer is ook zo’n grote gunner. We hebben er een gezellig en drukbezochte open dag mogen houden op vrijdag 24 juli. De voorzitter spreekt mooie woorden, we krijgen nog een check en we spreken er tientallen mensen. Die misschien ook nog iemand kennen; ‘laat ik die en die eens vragen of ze wat voor jullie kunnen doen’…

We zijn dankbaar voor al deze mooie contacten, het is een warme deken aan fijne mensen die met ons meedenken, meeleven en meewerken.

Straks hebben we een Oceaan lang de tijd om dat tot ons door te laten dringen. De Grote Gunners varen allemaal met ons mee en zorgen ervoor dat we veilig Antigua zullen bereiken.

Stay safe en houd koers allemaal!

Atlantic Dutchesses


Voor meer informatie check:
www.atlanticdutchesses.com

De Atlantic Dutchesses volg je hier:

Instagram @atlanticdutchesses
Facebook: Atlantic Dutchesses
Email: atlanticdutchesses@gmail.com