CrossFit Siargao - de deuren zijn geopend!

Half april schreef ik mijn eerste column voor Vrouwen in Sport over mijn unieke werkplek; namelijk onze eigen CrossFit box in het midden van de jungle op een Filipijns eiland. Op dat moment waren we nog volop in de bouwfase. Omdat er geen geschikt pand beschikbaar was, zijn Mike (goede vriend & business partner) en ik namelijk gaan bouwen vanaf scratch.

Nu, 1 jaar nadat we met een enkele ticket naar de Filipijnen vertrokken en 9 maanden na de start van de bouw, zijn we open! CrossFit Siargao, de eerste affiliate op het eiland en op dit moment zelfs de grootste CrossFit box in de Filipijnen. Een unieke locatie waar locals, toeristen, reizigers, atleten, surfers en coaches samen werken aan hun fitness doelen.

Een plek waar je na je workout een proteïne shake drinkt op het dakterras. Chillen tussen de palmbomen terwijl je anderen kunt aanmoedigen. Een plek met een missie: #buildingastrongerisland.   

Lockdown
Tijdens de bouw van CrossFit Siargao hebben we veel challenges overwonnen. Bovenop de gebruikelijk challenges bij het bouwen van een box (op een eiland… in de Filipijnen…), kwam de uitdaging dat het eiland sinds half maart in lockdown is gegaan. Een aantal sweeper flights hebben de afgelopen maanden tientallen toeristen naar Manila gevlogen en het eiland is erg rustig vergeleken met wat we gewend zijn.

Gezien de voorzieningen qua ziekenhuizen zeer beperkt zijn, worden veel regels geïmplementeerd om een uitbraak op het eiland te voorkomen en op dit moment met veel succes. 

Ondanks dat er minder mensen zijn dan gebruikelijk, hebben we een hele goede openingsweek neergezet. Een week vol speciale classes en promo’s. De reacties zijn heel goed en de eerste nieuwe skills zijn voor velen al in de pocket. De komende weken gebruiken wij om operationeel alles te finetunen. Op dit moment is de verwachting dat per 1 september het vliegveld van Siargao weer wordt geopend. En geloof mij, de Filipijnse CrossFit scene kan niet wachten om ons te bezoeken. 

Naast veel support vanuit de Filipijnse CrossFit scene, is het ook echt heel tof om te zien hoeveel support we de afgelopen weken vanuit heel de wereld hebben gekregen. Vaak wordt gezegd dat CrossFit om de community draait en dat bewijs is afgelopen weken zeker geleverd met positieve berichten vanuit verschillende hoeken in de wereld.

Wij kunnen dan ook niet wachten tot het land weer op een veilige manier open gaat voor toeristen en de lessen gevuld zijn met een mix aan nationaliteiten. 

Naast dat CrossFit Siargao een unieke plek is voor een workout, is het voor ons ook het bewijs dat wat je ook wilt in het leven, het is mogelijk. Iedereen heeft dromen en hoe groot of klein deze ook zijn; jaag ze na. Heb het leef, neem het risico en ga ervoor!

Volg het avontuur van Daphne via Instagram: @crossfitsiargao @d_phn3 en @mikebreuker1 Daarnaast is nu ook de website live: www.crossfitsiargao.com