Anouk Sohier

De 21-jarige Anouk Sohier koos op haar 15e definitief voor golf. Daarvoor hockeyde ze veel en golfde ze voornamelijk in de vakantie periodes. Al snel kwam ze bij de nationale selectie en heeft ze een aantal EK’s gespeeld. Inmiddels speelt ze veel internationale wedstrijden door heel Europa met als grote droom deelname aan de Olympische Spelen.

Ze nam het digitale stokje over van Noa Klerckx en dus beantwoordt ze deze week alle vragen in het vragenrondje:

Wat betekent sport voor jou?

Heel veel! Sport heeft al van jongs af aan centraal gestaan in mijn leven. Ik vind sport belangrijk. Je leert er veel van. Sport is een continue reflectie van het leven.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?

Op dit moment ben ik bezig met mijn 3de jaar aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg met de opleiding Commerciële Economie. Ik kende de Johan Cruyff Academy via via. Voor mij is het erg uitdagend om sport en studie te combineren.

Sluit dit aan bij je huidige werk?

Ik leer zeker lessen op school die ik toepas in het dagelijks leven, maar het heeft niet echt een toegevoegde waarde voor op de golfbaan.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

De dagen dat ik naar school ga is het altijd passen en meten. Ik probeer dan zowel te fitnessen als te golfen.

Als ik niet naar school ga maak ik langere dagen. Dan train ik 1-1.5 uur in de sportschool en daarnaast nog zo’n 5-6 uur op de golfbaan. Soms iets langer, soms iets korter.

Wat maakt golfen zo leuk?

Golfen is altijd uitdagend omdat er altijd andere omstandigheden zijn. De baan, de wind, de temperatuur, de snelheid van het gras, de glooiingen op de golfbaan.. Noem maar op.

Ook kom je op verschillende plekken in de wereld, verschillende vliegvelden, hotels en verschillende culturen.

En wat is de mindere kant?

Golfen is soms heel frustrerend. De ene dag gaat het goed. De andere dag gaat het, soms onverklaarbaar, niet zo goed. Het reizen of alleen zijn wat mensen soms noemen als mindere kanten van het golfen vind ik helemaal geen punt.

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?

Dat geld zou ik stoppen in de ontwikkeling van dames golf in Nederland. Het liefst in combinatie met een topgolf academy.

Over 5 jaar….

Heb ik in 2024 de OS in Parijs gespeeld en ben ik inmiddels een vaste waarde op de Ladies European Tour.

Tot slot

Mijn favoriete sport is:
Hockey, voetbal, tennis, schaatsen, volleybal, handbal… ik vind het allemaal leuk om te volgen :).

Ik ben fan van:
Sven Kramer. De mentaliteit van hem als sporter vind ik echt bewonderenswaardig. Hij werkt uiteraard heel hard, maar maakt ook zijn eigen keuzes. Hij doet wat het beste is voor hem. Dat straalt hij tenminste uit.

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Dutch Junior Open 2018 overwinning.

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Ryder Cup 2018. De wedstrijd waarbij de beste 12 spelers van Europa en de USA tegen elkaar spelen.

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
Deelname Olympische Spelen

Aan wie draag je het stokje over?
Hockeyster Bieke Wijnmalen. Bieke ken ik nog uit mijn hockeyperiode.  Zij speelt nu bij Laren Dames 1 en speelt voor Jong Oranje dames.