Fleur Broers

Even voorstellen

De 23-jarige Fleur Broers hockeyt sinds dit seizoen bij Dragons dames 1 in België. Daarvoor speelde ze 6 jaar bij Oranje Rood in Eindhoven. Ze studeert sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg, waar ze momenteel de minor Branding aan de Avans Hogeschool in Breda volgt.

Wat betekent sport voor jou?

Erg veel! Van jongs af aan ben ik al bezig met sport. Op mijn 6e ben ik begonnen met hockeyen. Toen tenniste ik ook nog, maar op een gegeven moment moest ik kiezen en heb toen mede door het teamverband gekozen voor hockey en nog geen dag spijt van gehad. Het is een uitlaatklep en ik geniet ervan om samen met een team naar iets toe te werken, het uiterste uit elkaar halen, samen emoties te delen en veel plezier te hebben samen.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?

Ik studeer SPECO-sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy in Tilburg. Ik zit in mijn 3e jaar van de opleiding en volg momenteel de minor Branding aan het Avans in Breda. Ik heb hiervoor de opleiding Dier- en veehouderij gevolgd aan de HAS, maar na 1,5 jaar besloten om hiermee te stoppen, omdat dit bijna niet te combineren was met hockeyen destijds.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Een gemiddelde dag is echt heel verschillend. Met de minor die ik volg heb ik niet op vaste dagen les, wat plannen soms wel lastig maakt. Wel heb ik op vaste dagen training op de club en daarnaast probeer ik regelmatig naar de sportschool te gaan.

Wat maakt jouw sport zo leuk?

Het spelen in teamverband vind ik erg leuk, maar daarbij is hockey een toch best wel gevaarlijke sport. Dit in combinatie met de techniek en snelheid die erbij komt kijken maakt het voor mij de leukste sport die er is.

Wat is de mindere kant?

Nu dat ik en België speel is het reizen wel een mindere kant. Alles is toch wat verder weg dan in Nederland waardoor ik er meer tijd mee kwijt ben. Maar ik reis op wedstrijddagen veel samen met teamgenootjes wat dan weer erg gezellig is.

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?

Inzetten om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de sport te veranderen.

Over 5 jaar….

Hoop ik met mijn team kampioen van België te zijn. Ben ik afgestudeerd en heb ik een mooie reis door Azië gemaakt

Tot slot

Mijn favoriete sport:
Om te beoefenen hockey natuurlijk. Maar ik kan wel erg genieten van andere sporten. Zo vind ik het erg gaaf hoe de handbal- en voetbalvrouwen zo snel gestegen zijn in niveau en de aandacht die daardoor gekomen is.

Ik ben fan van:
Zlatan Ibrahimovic, vind hem echt een iconische sporter.

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Landskampioen worden in mijn eerste jaar bij Oranje Zwart MA1. Ik was dat jaar heel onverwachts gevraagd om daar te komen hockeyen. Ik speelde namelijk bij HC Tilburg destijds en had het zo naar mijn zin dat ik niet van plan was om daar weg te gaan. Maar ik kreeg dus de kans om bij OZ te spelen en dat was voor mij een droom die uitkwam, het was een stap hogerop wat ik niet aan mijn voorbij kon laten gaan.

View this post on Instagram

@oranjerooddames1 ❤️🏆

A post shared by Fleur Broers (@fleurbroers) on

Dat jaar zat vol indrukken, spelen in de hoogste jeugdcompetitie, mee trainen met dames 1 wat al in de hoofdklasse speelde en dan ook nog twee doelpunten maken in de finale van het landskampioenschap. Een supergaaf jaar met een heel leuk team wat ik niet snel zal vergeten.

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Dat moet hopelijk nog komen, zou graag de Olympische spelen bezoeken!

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
Het spelen met de Europacupfinale met Dragons dames 1!

Aan wie draag je het stokje over?
Ik draag het stokje over aan Noa Klerckx. Wij kennen elkaar van onze studie aan de Johan Cruyff Academy. Ze volleybalt bij Fast volley in de Premier Leaque en heeft onlangs haar eigen bedrijfje opgezet: Creations by Noa.