Marieke Keijser

Marieke Keijser (23) is geboren en getogen in Rotterdam en roeister in het Nederlands Team. Momenteel woont ze in Amsterdam om haar dromwn werkelijkheid te maken. Ze kreeg het stokje door van Marloes Keetels, dus deze week beantwoordt Marieke alle vragen in het #vragenrondje.

Wat betekent sport voor jou?

Sporten is vrijheid, ik denk dat wij allemaal door de corona crisis weer hebben ervaren hoe vrij je eigenlijk bent als je kan sporten. Toen wij veel slecht nieuws kregen over de spelen en over wedstrijden die afgelast werden bleef sporten mijn uitlaatklep. Het geeft me rust om even mijn gedachtes te verzetten. Vroeger op de middelbare school had ik dit ook al, als ik stress had voor toetsen viel alles weer op zijn plek na een stukje roeien.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?

Ik heb mijn VWO diploma aan het Thorbecke Rotterdam afgerond, dit is een speciale LOOT-school. Waar veel ruimte is voor topsporters. Momenteel studeer ik Health Policy Management aan de Erasmus Universiteit

Sluit dit aan bij je huidige werk?

Nee mijn roeibaan is iets heel anders dan het beleid van de gezondheidszorg, maar ik vind het juist fijn om met hele andere vraagstukken bezig te zijn.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Door de corona crisis zit ik veel thuis! Op een normale dag train ik om 9 uur buiten in de boot en de middag alternatief (fietsen, ergometeren, hardlopen of binnen fietsen). Sommige dagen hebben we krachttrainingen. Eigenlijk is het best divers. Door mijn studie ben ik tussendoor veel aan het studeren en in de avond vanaf 21:00 probeer ik echt te rusten.

View this post on Instagram

???‍♀️? #kinkerquarantaine ?: @roos.dj

A post shared by Marieke Keijser (@mariekeijser) on

Wat maakt jouw baan zo leuk?

Op het water zijn, zo dicht bij de natuur is zo’n privilege! Ook onze wedstrijden zijn soms op sprookjesachtige banen in zwitserland, tussen de bergen echt zo mooi

Wat is de mindere kant van je huidige baan?

Het is behoorlijk hard werken! Fysiek en mentaal. Ik ben een lichte roeister, dit betekent dat ik een bepaald gewicht moet wegen voor de wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat ik een heel streng dieet in de zomermaanden volg en dat is soms best wel zwaar. Gelukkig kunnen wij dan na het toernooi extra genieten van iets lekkers

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?

Ik zou graag een project op willen zetten voor jongeren bij jeugdzorg en sporten! Dat is een mooi raakvlak met mijn studie en met mijn enorme sportverslaving

Over 5 jaar….

Wil ik terugkijken op mooie roeijaren en weer een stapje verder zijn met mijn maatschappelijke carrière. Als ik nog evenveel plezier in het roeien heb zal het mij niet verbazen als ik nog steeds op het water te vinden ben!


Tot slot

Mijn favoriete sport:
Naast roeien, wielrennen

Ik ben fan van:
Nieuw-Zeeland! Ik ben echt helemaal verliefd op het land.

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Voor het allereerste wereldkampioen worden bij de junioren. Het voelde zo magisch!

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Het WK in eigen land was voor mij erg bijzonder! Ik mocht ambassadeur zijn en het voelde als een groot feestje!

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
De Olympische Spelen

Aan wie draag je het stokje over?
Marjolein Merkx, softbalster in het Nederlands team. Net niet de kwalificatie voor de spelen kwalificatie gehaald, maar wel nog steeds bezig.