Frederike Schulkes

Ook voor eventmanger Frederike Schulkes is het deze periode even schakelen. Normaal ontvangt ze dagelijks diverse gasten voor (top)sportevenementen, congressen of trainingen, maar nu zijn de deuren van de Maaspoort in Den Bosch gesloten. Even schakelen dus, maar vooral vooruitkijken naar wat er straks nog wel kan in de 1,5 meter samenleving.

Om te beginnen, hoe gaat het met je? 

Met mij gaat het goed! Ik ben gezond en mijn familie en vrienden ook, dat is het belangrijkste. Wel mis ik het ‘normale’ leven erg, maar ook deze tijd biedt nieuwe inzichten. 

De deuren van de Maaspoort zijn op slot, hoe zien je dagen er nu uit? 

Het is nu erg stil in de Maaspoort, heel gek! Normaal was hier elke dag wel iets te doen, van een groot event tot de wekelijkse zaaltrainingen en vergaderbijeenkomsten. Nu zijn we achter de schermen een slag aan het maken door ruimtes te verbouwen en andere taken, waar je normaal weinig aan toe kwam, op te pakken. Daarnaast bieden we een helpende hand door op andere afdelingen binnen de Gemeente ‘s-Hertogenbosch bij te springen. Mijn dagen zijn daarom nog steeds gevarieerd maar met een andere invulling.

Jullie agenda stond inderdaad bomvol met o.a. de Fed Cup en speciale sportdagen richting Tokyo, nu is de zaal leeg; tijd voor nieuwe plannen?

Ja dit is echt even wennen. Van een druk voorjaar maar met name een bomvolle agenda in het najaar naar tot september een lege agenda. Wel is er nu meer tijd om na te denken over nieuwe concepten en deze uit te werken. Ook zijn we aan het kijken hoe evenementen en vergaderbijeenkomsten eruit gaan zien in de 1,5 meter samenleving en met de nieuwe richtlijnen vanuit het RIVM. Hopelijk kunnen we deze zomer alweer een aantal zaken oppakken en uitvoeren.

Iedere vrijdag organiseren jullie een digitale vrijmibo met verschillende partners, haal je daar ook weer nieuwe energie uit?

De digitale vrijmibo is een van de nieuwe ideeën die is bedacht in het begin van de Corona periode. We willen graag weten hoe het met onze relaties gaat, wat de Corona crisis met hen zowel persoonlijk als zakelijk doet en waar wij hen eventueel kunnen helpen. Door erover te praten kunnen nieuwe connecties en ideeën ontstaan wat iemand verder kan helpen. Zo kan je met een klein gebaar toch een verschil maken. Je kan de crisis niet verhelpen, maar op deze manier wellicht wel een handje helpen.

Daarnaast is het ook altijd erg gezellig met iedereen onder het genot van een borrelplankje en flesje wijn die naar onze relaties wordt verstuurd.

Wat vind je het leukste aan je rol binnen de Maaspoort? 
Het leukste aan mijn rol vind ik de diversiteit aan events, er is nooit een evenement hetzelfde. De Maaspoort kan vol staan met 2500 fans die hun favoriete sportteam naar de overwinning juichen of 500 scholieren die trots zijn dat ze hun diploma in ontvangst mogen nemen maar ook een groot diner met gala. 

Ik vind het leuk om samen met de organisatie van begin tot eind bij het event betrokken te zijn en samen een beleving te creëren voor de bezoeker. Achter alle events zit natuurlijk een organisatie en ook die is telkens anders. Je leert veel van alle verschillende organisaties omdat zij allen hun eigen kijk hebben op het event.

Waar ligt jouw grootste uitdaging binnen je werk? 
De grootste uitdaging in dit werk is dat je goed moet kunnen plannen en je aandacht moet verdelen over alle events. Alle voorbereidingen lopen door elkaar heen waardoor je gespreksverslagen goed moet vastleggen, anders raak je het overzicht kwijt. Plan je werkzaamheden in, stel deadlines en communiceer. Communicatie is key, voor jezelf en je team.

Welk event is je tot nu toe het meest bijgebleven? 
Lastige keuze! Ik ben blij dat ik al veel leuke events mee heb mogen tijdens mijn werk. Ik vond de Fed Cup erg leuk. Onze grote hal was omgetoverd tot een tennisarena waar een complete gravelbaan was gemaakt. Naast de Fed Cup vond ik de Brabant Trophy ook een mooi event waar de Maaspoort een week lang alles ademde wat met turnen te maken had. Ook het project the Finals waar de finales van diverse zaalsporten plaatsvinden, de wedstrijden van onze basketbalclub Heroes Den Bosch en de muziekfeesten voor 3000 dansende gasten.

Het leuke aan deze projecten is dat het niet een eenmalig event is, maar daaromheen allerlei side events worden georganiseerd. Denk hierbij aan side events voor de maatschappelijke doelgroepen zoals kinderen, ouderen en sportverenigingen, maar ook de zakelijke kant door congressen en inspiratiesessies te organiseren voor het bedrijfsleven. Allen gericht op of raakvlakken met het (sport)evenement.

Waar kijk je het meest naar uit als straks de deuren van de Maaspoort weer open kunnen? 
Ik mis het live contact met opdrachtgevers, de samenwerking en het stellen van doelen om het evenement tot een succes te volbrengen. Ik ben graag onder de mensen dus een maandenlange lege Maaspoort is niks voor mij. Laat de drukte maar weer komen, ik zal klaarstaan met een kop koffie :).

Welke event hoop je ooit nog in de Maaspoort te mogen organiseren?
Ik heb geen specifiek evenement, maar ik zou graag evenementen die nog niet eerder plaats hebben gevonden in de Maaspoort eens organiseren. Evenementen waarbij gedacht wordt; kan dat wel in de Maaspoort? Waarbij je het tegendeel kan bewijzen en mensen doet verbazen.

Daarnaast lijkt het me leuk om met de evenementen die al plaatsvinden door te bouwen naar nog meer naamsbekendheid. Dat bezoekers niet alleen voor het (sport)evenement komen, maar voor echt een dagje uit waar van begin tot eind een beleving wordt gecreëerd. Dat wanneer men achteraf denkt, daar moet ik volgend jaar weer heen!