Marloes Keetels

Even voorstellen
Al 11 seizoenen hockeyt Marloes Keetels (26) bij HC ‘s-Hertogenbosch Dames 1. Ook speelt ze in het Nederlands team, waarmee ze druk in voorbereiding is op de Olympische Spelen. Die voorbereiding duurt nu alleen wat langer :). Marloes studeert Change and Consulting aan de Erasmus Universiteit en woont samen met haar vriend in Rotterdam.

Wat betekent sport voor jou?

Veel! Vanaf mijn 15e/16e draait eigenlijk alles om hockey. Daarvoor heb ik er nog naast getennist, maar dat was op een gegeven moment niet meer te combineren. Ik haal gewoon ongelofelijk veel plezier uit sporten en dan vooral in een team.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?

Bachelor bedrijfskunde afgerond en ik ben bezig met mijn Master.

Sluit dit aan bij je huidige carrière?

Nu nog niet! Al hebben we het in mijn master veel over groepsdynamiek en leiderschap. Dit kom ik natuurlijk veel in de praktijk tegen binnen de twee teams.  

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

Ene kant heel stabiel, andere kant heel erg wisselend. We hebben namelijk ‘clubperiodes’, ‘oranjeperiodes’ en een combinatie van die twee. Daarnaast zijn er club play-offs, toernooien en trainingsstages waarvan sommige in het buitenland. Maar uiteindelijk draait het altijd om trainen, fysio, krachttraining, rust, besprekingen, wedstrijden en tussendoor waar mogelijk studie.

Wat maakt jouw werk zo leuk?

Dat ik iets mag doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben op het allerhoogste niveau in een team.

Wat is de mindere kant van je huidige baan?

Je vrijheid. Vriendinnetjes lachen erom dat ik in januari al bijna helemaal weet hoe mijn zomer eruit gaat zien. Hockey staat namelijk vrijwel altijd op nummer één. Misschien één of twee weken per jaar niet. Half op hoog niveau hockeyen gaat niet en dat wil ik ook niet. Natuurlijk zijn er periodes waarin je minder piekt dan andere, maar uiteindelijk wil je ook gewoon iedere training goed zijn.

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?

Ik denk dat ik het niet hoef te veranderen, omdat er al aandacht voor is. Maar ik zou hier in Rotterdam willen bijdragen aan de mogelijkheid dat kinderen uit de lagere inkomensklassen een sport kunnen doen die ze leuk vinden.

Over 5 jaar….

Hoop ik terug te kijken op een mooie sportcarrière en een mooie buitenlandervaring met mijn vriend te hebben gehad.


Tot slot

Mijn favoriete sport:
Makkelijk haha! Hockey. Maar ik vind het ook leuk te kijken naar andere sporten op het hoogste niveau!

Ik ben fan van:
Ed Sheeran! Afgelopen jaar ben ik met een teamgenootje naar Engeland gereden om een optreden van hem te zien. Het was geweldig!

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Mijn 100e interland in een vol EK stadion in Amsterdam. We versloegen de huidige Olympische Kampioen waar we een jaar ervoor van hadden verloren in Rio, in de halve finale. Dit voelde een klein beetje als revanche.

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
De Olympische Spelen. Het is echt het grootste evenement ter wereld en dit ademt het ook. Het heeft iets magisch om daar onderdeel van te mogen zijn.

 
Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
Goud in Tokio.

Aan wie draag je het stokje over?
Toproeister Marieke Keijser uit Rotterdam. Studeert ook aan de Erasmus Universiteit en is ook in voorbereiding op de Olympische Spelen. Ik heb haar leren kennen via Rotterdam topsport en Erasmussport en het lijkt me leuk om het stokje door te geven aan een hele andere tak van sport.