Vrouwen in Sport x Koersplaat

Op 19 april 2020 zou de bekendste Nederlandse eendaagse profwielerwedstrijd plaatsvinden; de Amstel Gold Race. Waar voor het eerst 23 vrouwenploegen aan de start zouden staan. Op deze nieuwe doorbraak voor het vrouwenwielrennen moeten wij als fans maar ook de renners door de coronacrisis helaas nog even wachten.

Omdat we nu even niet vooruit kunnen kijken, genieten we extra van terugkijken. Daarom brengt Vrouwen in Sport in samenwerking met Koersplaat een ode aan het vrouwenwielrennen: een speciale plaat met een terugblik op de Amstel Gold Race Ladies Edition van 2019. We herinneren ons allemaal vast nog wel de spannende thriller tussen Niewiadoma en Van Vleuten en de derde plaats voor Marianne Vos.

Opmars vrouwenwielrennen
Er is veel te doen rondom het vrouwenwielrennen de afgelopen jaren. De populariteit groeit, maar de beloningen en mogelijkheden blijven nog achter ten opzichte van het mannenwielrennen. Ook nu gaat het in de discussie over het cancelen of verzetten van wielerklassiekers alleen over de mannen. Dat blijft opmerkelijk.

Gelukkig wil juist de Amstel Gold Race daar verandering in brengen, mede onder aanvoering van koersdirectrice Leontien Zijlaard-van Moorsel. “Het vrouwenwielrennen wordt steeds professioneler en wij werken daaraan mee door de dames te waarderen op wereldniveau”, vertelt Zijlaard-van Moorsel in het persbericht eerder dit jaar. “De dameskoers wordt (gedeeltelijk) verreden over hetzelfde prachtige parcours als de mannen en daarnaast maak ik me hard voor een goede organisatie, reëel prijzen- en startgeld en niet te vergeten voldoende media-aandacht.”

Jammer genoeg moeten we daar nu nog even op wachten en kunnen we alleen maar hopen dat het vrouwenwielrennen goed uit de coronacrisis komt. Ondertussen Is het dus terugblikken en genieten van eerdere prestaties.

Kortingscode

Wil jij iemand een hart onder de riem steken in deze tijd, bestel de Amstel Gold Race Ladies Edition koersplaat dan nu voor aan haar muur of maak zelf je eigen persoonlijke Koersplaat. Of het nu jullie vaste trainingsrondje is, een memorabele toertocht, je mooiste Gran Fondo of gewoon een te gekke herinnering.

Krijg tot 19 april 2020 20% op een koersplaat naar keuze.
Gebruik code: Vrouweninsport en bestel snel jouw favoriete rondje.

Kijk op www.koersplaat.nl voor alle mogelijkheden.