Koers houden

De afgelopen periode was niet bepaald een strakke koers voor de Atlantic Dutchesses.  Mentaal is het zwaar geweest, veel emotionele beslissingen, het hebben van weinig ruimte in de uitgestippelde koers maakt het niet makkelijker voor ons.  Melissa heeft op onze website www.atlanticdutchesses.com  haar verhaal gedaan, dat zij recht uit het hart heeft geschreven. Zoals Melissa daarin ook zegt: dit verhaal schrijven was het moeilijkste tot nu toe. Langzaam keert de rust weer terug en daarmee de focus op wat ons te doen staat.

Op 8 maart, International Womens Day, was de lancering van onze samenwerking met het onderzoeksteam van de UMCU. De HISWA in Amsterdam was de eerste beurs waar wij aandacht vroegen voor dit onderzoek.  Samen met het UMCU hadden wij mooi materiaal ontworpen om dit goed onder de aandacht te brengen. Het liep helaas allemaal anders…

Corona
De HISWA zal voor ons altijd een herinnering blijven daar wij in één klap geconfronteerd werden met de gevolgen van het corona-virus. Het virus dwaalde een paar maanden rond in de wereld en Nederland moest er helaas ook aan geloven; het greep in rap tempo om zich heen. De overheid had het besluit genomen dat alle evenementen met meer dan 100 personen per direct gesloten moesten worden. Kort na de persconferentie hoorden we de boodschap door de RAI schallen. Opruimen! Wij en andere standhouders keken elkaar in verbijstering aan. Sommigen gingen een biertje drinken, om de gevolgen van dit besluit op zich in te laten werken. Er zat voor ons niks anders op dan de spullen in te pakken en de boot mee naar huis te nemen. 

Gelukkig heeft het ons de eerste 2 dagen veel mooie dingen opgeleverd. Hoe leuk is het dat toen het contact is ontstaan tussen ons en Andries Bik. Het komende jaar gaan jullie nog veel van Andries en ons terug zien. Wij zijn een mooie samenwerking aangegaan op het gebied van aandacht in social media.  Wij zijn hem hier dan ook ontzettend dankbaar voor. Wat een ongekende positiviteit straalt hij uit en dat kunnen we natuurlijk heel goed gebruiken!  

4 vrouwen, 4 verschillende karakters
Er stond nog een belangrijke afspraak in de agenda, juist datgene waar wij zoveel behoefte aan hadden leek even in het water te vallen. Ons kennismakingsgesprek met Richard Dorstijn van Accretio Management. 

Gelukkig had Richard een geschikte locatie voor ons gevonden en met gepaste maatregelen konden we elkaar toch spreken. 4 vrouwen, 4 verschillende karakters; hoe ga je daar mee om?  Waarom reageert iemand juist op die manier en de ander juist totaal niet. Richard is iemand die er niet omheen draait, eerlijkheid staat voorop en hij stelt de juiste vragen. We hebben onderling veel vertrouwen uitgesproken en naar hem toe om samen tot een mooie wisselwerking te komen en ons team te versterken.

Succes is not final, failure is not fatal. It’s the courage to continue that counts.

Onze mooie Queen of Hearts ligt nu te water in Jachthaven Ketelmeer. We zijn dankbaar voor deze prima plek en de goeie zorgen en begeleiding van Kroezen Scheepstechniek Dronten. Of we veel kunnen trainen hangt af het verloop van de Corona crisis. Hoe interpreteren we de nieuwe regels? Wat voelt nog goed en wat niet meer? We gaan er verschillend mee om en stellen onszelf op de proef. Want ook privé zijn er veel aanpassingen nodig.

Ons werk wordt minder of krijgt een andere vorm. Niet alle werkzaamheden zijn vanaf een laptop te organiseren, we wennen ons een slag in de rondte aan de nieuwe situatie. Gelukkig houden we online contact onderling want we wonen niet bij elkaar in de straat. Zo stimuleren we elkaar om lekker te blijven sporten op het droge en in huis. Wat fijn dat we de RP3 roeiapparaten hebben die we er flink van langs geven! We trainen op kracht en we trainen ons duurvermogen. We hebben het allemaal nodig en niet alleen om ons doel te bereiken in december: Kracht en uithoudingsvermogen zijn juist nodig om de crisis het hoofd te bieden. We leven allemaal in een onzekere tijd en onze gedachten gaan dan ook vooral uit naar degenen die op enigerlei wijze hard geconfronteerd worden met het virus.

We hopen gezond te blijven, veel te blijven sporten en op alle vlakken in beweging te blijven.

Zoals Churchill ooit zei: succes is not final, failure is not fatal. It’s the courage to continue that counts.

Be courageous, be strong and stay healthy! 

De Atlantic Dutchesses


Word jij enthousiast van het verhaal van de Atlantic Dutchesses en wil jij of jouw organisatie ze steunen op weg naar hun droom? Ze kunnen jouw hulp goed gebruiken! Klik hier voor alle informatie.


De Atlantic Dutchesses volg je hier:

Instagram @atlanticdutchesses
Facebook: Atlantic Dutchesses
Email: atlanticdutchesses@gmail.com