Sport goed vertegenwoordigd Vrouw in de Media Awards 2019.

De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2019 zijn bekend. Op voordracht van journalisten en voordrachten door het publiek zijn 136 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor één van de 14 prijzen.

Voor de nominaties van de VIDM-award is o.a. gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in de media en de positieve bijdrage die zij binnen hun categorie leveren. Voor de landelijke prijs maakt handbalster Estavana Polman kans op de titel. Samen met het Nederlandse team veroverde zij eind 2019 de wereldtitel en zien we haar komende zomer terug op de Olympische Spelen in Tokyo.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award zal er dit jaar voor de vierde keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. In deze categorie is de sport goed vertegenwoordigd met 15 atletes verdeeld over de 12 provincies. In willekeurige volgorde maken Lois Abbingh, Sarèl de Jong, Sherida Spitse, Suzanne Schulting, Vivianne Miedema, Beau-Ann Roelvink, Céline van Gerner, Sifan Hassan, Aniek van Koot, Ragna Débats
Sari van Veenendaal, Rocky Hehakaija, Demi Schuurs,Shirin van Anrooij en Nancy van de Ven, kans op de titel Vrouw in de Media 2019.

Vanaf nu kun jij hier t/m 30 januari je stem uitbrengen op een van de genomineerden.

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt.