Rosalie de Beer

Even voorstellen
Naam: Rosalie de Beer
Leeftijd: 26
Werkt bij: TDE

Van kinds af aan had Rosalie altijd overal een hockeystick, hockeybal of voetbal bij zich. Het hockeytalent van haar vader zat ook in haar genen en dat had al snel het gevolg dat ze de overstap van TMHC Tilburg naar HC Den-Bosch maakte. Vanaf haar 16e stond alles in het teken van hockey en een selectie in het eerste team en het Nederlandse jeugdteam was het gevolg. “Een ontzettend leerzame periode met hoogte- en dieptepunten. De wereld van topsport is keihard. Je leert onwijs veel van de grote internationals maar tegelijkertijd moet je knokken voor je plek. De ene keer lukte dit wel en de andere keer niet.”

Na een periode van 5 jaar en de nodige Internationale en Nationale prijzen, maakte ze de overstap naar MOP, het team uit Vught dat middenmoot van de Hoofdklasse speelde. Een goede keuze om juist zelf een team mee op sleeptouw te gaan nemen. Na vier jaar ging ze haar grote droom achterna, een jaar lang hockeyen, afstuderen, werken, sporten bezoeken en reizen in Australië. Inmiddels is Rosalie werkzaam bij digitaal sportmarketingbureau TDE en beantwoordt ze deze week alle vragen in het vragenrondje

Wat betekent sport voor jou?

Sport, in mijn geval hockey, het hele jaar hard trainen om die ene belangrijke finale te winnen. Even terugblikken op mijn laatste finale, de finale die ik in 2018 – 2019 speelde om kampioen te worden in de hoogste competitie van Australië. We spelen met mijn team Hawthorn HC uit Melbourne tegen onze grote concurrent. Na zeventig minuten staat het gelijk, dat betekent shoot-outs. Ik zit lekker in de wedstrijd en sprint naar de coach om te zeggen dat ik hem ga nemen. Want ik ga scoren, ik voel het aan alles. Niet alleen ik, maar alle vijf de shoot-out nemers stralen vertrouwen uit. Acht seconde heb je om te scoren, waarvan ik weet dat ik er maximaal zes nodig heb. Het is mijn beurt, mijn hartslag gaat toch even omhoog maar ik weet precies wat ik ga doen. Het publiek en mijn teamgenootjes hoor ik vaag op de achtergrond aanmoedigen en het fluitsignaal gaat. Boem, goal. We scoren allemaal en we worden overtuigend kampioen. Dat gevoel van scoren is heerlijk, die adrenaline die vrijkomt, de boost die door je lichaam gaat en de overwinning vieren met het team waar je het hele jaar mee hebt getraind.

Die adrenaline en alle emoties die vrijkomen bij sport, dat is het mooiste wat er is en daarom vind ik niet alleen maar eigenlijk (bijna) alle sporten leuk om naar te kijken.

Al jaren ben ik iedere dag, ieder uur en eigenlijk iedere minuut van de dag ben ik bezig met sport. Alleen is dit in het afgelopen jaar langzaam veranderd van zelf op het veld staan naar achter de knoppen zitten in sportmarketing. Sinds afgelopen zomer ben ik dus gestopt met topsport en sindsdien stort ik mezelf op de marketingkant van sport en speel ik op zondag nog voor de lol wedstrijden in de reserve Hoofdklasse.


Welke opleiding(en) heb je gedaan?

De versnelde variant van de opleiding Johan Cruyff College – sportmarketing in Nijmegen en vervolgens heb de HBO studie CE – Digital Business Concepts in Tilburg afgerond. 

Sluit dit aan bij je huidige baan?

Zowel mijn eerste als tweede opleiding sluiten wel aan bij mijn huidige rol als Social Media Manager bij TDE. Gedurende mijn eerste opleiding heb ik de basics geleerd over sportmarketing en in mijn tweede opleiding ben ik meer de diepte ingegaan binnen marketing.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdag start eigenlijk altijd met het terugkijken en/of bespreken van de laatste sportwedstrijden met mijn collega’s. Wekelijks heb ik een aantal afspraken/calls met klanten om de huidige status van werkzaamheden door te nemen. Bij de ene klant zitten we nog in het proces waar we een digitale strategie aan het uitwerken zijn en bij de andere klant zit je midden in een campagne en zit je in de uitvoer.

Wat maakt jouw baan zo leuk?

Ik heb het geluk dat ik dag in dag uit bezig mag zijn met sport. Creatief bezig zijn, strategieën uitwerken, campagnes bedenken, uitvoeren en optimaliseren. Geen dag is hetzelfde want de digitale wereld gaat ontzettend snel dus ook over die trends en ontwikkelingen moeten wij als eerste op de hoogte zijn.

Wat is de mindere kant van je huidige baan?

Die moet ik nog ontdekken…

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?

Binnen iedere tak van sport jeugd triggeren om meer te gaan sporten. Een kind dat blij wordt van sport, dat geeft een goed gevoel. 

Over 5 jaar….

Ben ik betrokken bij vele sport gerelateerde marketingcampagnes die wereldwijd zichtbaar zijn. Fans gaan nog dichter bij de sporters gebracht worden door allerlei digitale ontwikkelingen dus wait for it!


Tot slot

Mijn favoriete sport:
Natuurlijk is dat hockey, dit is de sport die met de paplepel in is gegoten.

Ik ben fan van:
Rafael Nadal, wat een doorzettingsvermogen, kracht en techniek heeft die man.

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Dat zijn er eigenlijk twee in een seizoen. De eerste was Europees Club Kampioen zaalhockey worden met HC Den Bosch Dames 1. Nog nooit eerder won een team uit Nederland  deze titel en ik scoorde ook nog eens de winnende treffer tegen Barcelona. Het was onwijs mooi dat we deze prijs zo onverwacht wisten te pakken. De ambiance was overigens wel erg treurig met weinig publiek daarom heb ik nog een tweede moment gepakt. Dit was de finale van het Europees Club Kampioenschap op het veld tegen Laren Dames 1. Deze wedstrijd werd live uitgezonden op Studio Sport en er zat ruim 5.000 man publiek. Natuurlijk geeft dat een enorme adrenaline boost wanneer er massaal geapplaudisseerd wordt. Ook hier gingen we er met de winst vandoor en was het seizoen compleet.

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Dit waren de finals van de AFL Footy competitie in Melbourne. Footy, wat een prachtige sport is dat. Dankzij alle Aussies: lees mensen uit Australië 🙂 ben ik absoluut fan geworden van de sport. Het leeft enorm en ruim 100K mensen passen in het stadion. De finaledag is zelfs een officiële vrije dag, een groot feest dus! Wanneer je zegt dat het op rugby lijkt, worden ze erg boos maar toch is het ergens vergelijkbaar ;). Ik vind het onwijs jammer dat het niet bestaat in Nederland maar wie weet gaat het er ooit komen.

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
De Olympische Spelen bezoeken, maar dat gaat gebeuren want ik ga naar Tokyo!

Aan wie draag je het stokje over?
Mathilde Hotting, Mathilde heeft lang bij mij in het team gezeten en is een erg goed vriendinnetje. Zij is dit jaar begonnen aan de KMA dus is gedwongen te stoppen met hockey. Een nieuwe uitdaging waar je topsportmentaliteit voor nodig hebt.