December, de maand van de reflecties en de doelen.

En dus kom ik er ook niet onder uit om goed terug te kijken op dit bewogen jaar. Zowel privé als “zakelijk” gezien is er veel gebeurd en dat is vooral heel positief. Ik heb echt een fijn jaar gehad waar ik met een heel warm en liefdevol gevoel op terug kijk. 

Om even een korte terugblik te geven: ik kreeg een relatie, we zijn gaan samenwonen, doen veel leuke dingen waaronder onze vakantie naar Mallorca waar we hebben gefietst. Ik heb een samenwerking met Liv en met de KNWU Fondo app waardoor ik mee mocht naar het WK wielrennen in Yorkshire, vergroot mijn netwerk continue, schrijf blogs voor Yvonne van Haastregt en natuurlijk voor jullie. Daarnaast ben ik bezig met mijn eigen platform en word ik steeds beter in het formuleren van mijn doelen en weet steeds beter welke stappen daarbij komen kijken.

Op school volg ik nu 1 vak en ik vind het enorm moeilijk, maar het is zo hard nodig. Door de coaching die ik de afgelopen vijf maanden heb gevolgd heb ik onder andere geleerd met een andere blik naar dit vak te kijken. In plaats van een last en een moetje zie ik het als een uitdaging waardoor ik meer over financiën weet en dit straks ook bij mijn eigen bedrijf kan toepassen.

Structuur
Volgend blok heb ik 2 vakken en dat brengt ook direct meer structuur met zich mee. Wat ik heel erg merk is dat zodra mijn vaste structuur weg valt ik zelf ook een beetje instort. Het duurt dan altijd even voor ik weet waar dit aan ligt en hoe ik dit kan oplossen. Als ik hier op terug kijk zijn het telkens dezelfde dingen waar ik dan weer mee begin. Zodra ik genoeg sport, eet ik gezond en wil ik op tijd slapen. Wanneer deze cirkel in orde is gaat de rest mee, want dit bouw ik om deze gewoontes heen. Eigenlijk probeer ik continue naar mijn “taart” te kijken en verdeel ik de stukjes opnieuw in. Wat voor mij ook echt helpt is dat ik de avond van te voren een globale to do lijst maak voor de volgende dag. Op zondag probeer ik een week overzicht te maken zodat ik ongeveer weet waar ik mee bezig moet zijn. Dit plak ik vervolgens op de koelkast.

Wat voor mij ook erg belangrijk is is dat ik genoeg uit mijn hoofd ben. Ik kan soms een enorme doem denker zijn en dingen bedenken die helemaal niet van toepassing zijn. Door veel op mijn racefiets te toeren moet ik uit dat hoofd en kom ik meer in mijn hart en vanzelf weer in de juiste flow. Voor mij is dit super waardevol om te weten want dan kan ik er ook naar handelen. 

Vooruitblik
Nu ik even terug heb gekeken naar hoe liefdevol en fijn 2019 was vind ik het ook heel fijn om vooruit te kijken naar 2020. Wat ga ik doen en wat neem ik mee? Wat wil ik anders?

Mijn grootste doel dit jaar is het behalen van mijn diploma en om een normaal inkomen te generen. Zoals ik al vaker heb aangegeven staan er nog een paar vakken open en ga ik mijn uiterste best doen om er voor te zorgen dat ik in juni op de diploma uitreiking sta te shinen. Ik heb zin in de grote mensen wereld en ik geloof dat ik er ook wel een soort van klaar voor ben. Voor zover dat kan ;).

Tegelijkertijd vind ik het ook wel eng. Bij het behalen van mijn diploma valt DUO natuurlijk weg en is het echt tijd voor “grote mensen dingen” waaronder gewoon geld gaan verdienen. Daarbij heb ik ook echt omzet doelen voor mezelf gemaakt. Gewoon vanaf januari, niet pas als ik dat diploma heb. Ik wil namelijk nú al meer geld gaan verdienen.

Ik heb hier al wat stappen in gemaakt, maar tegelijkertijd heb ik ook wat stappen terug moeten doen. Voor mijn gevoel ben ik er nu echt klaar voor om die sprint naar voren te maken en omzet te maken. Mijn platform is straks klaar om te gaan draaien en vanaf dan is het nog meer doen, content maken, samenwerkingen zoeken etc. Daarnaast wil ik ook meer sport bedrijven helpen met hun social media campagnes. Voor nu is het dus tijd om een goed marketingplan op te stellen, mijn ideale klant te bepalen en bedrijven te benaderen waar ik een proef periode mee mag werken om feedback te genereren. 

Ik heb er zin in! Maar tegelijkertijd vind ik het ook eng. Dat geldt niet alleen voor het verdienen van meer geld, het behalen van mijn diploma, maar ook op sportief gebied. Er staan als alles door gaat drie hele toffe tochten op de planning waarvan twee sowieso in het buitenland zijn. Iets wat echt nieuw is, ik heel graag wil en toch nog wel behoorlijk buiten mijn comfort zone ligt. Maar juist daarom triggert het mij zo.

Ik weet dat ik het kan, zolang ik maar genoeg uit mijn hoofd ga, veel op de fiets zit en kilometers ga maken. De Duracell batterij moet immers goed opgeladen zijn ;).

Tot volgend jaar!