Sanne Veldkamp

Squashter Sanne Veldkamp (22) reist de hele wereld over voor haar squash toernooien. Haar wereldranking is momenteel 103 en dit seizoen wil ze vast in de top 100 komen. Daarnaast is ze bezig met haar afstudeerstage voor haar opleiding International Sports management and Business aan de HvA, werkt ze in marketing en communicatie voor CourtPerformance en doet ze wat freelance werk voor Nova Apparel NYC en MSquash in Amerika. Benieuwd hoe ze dit allemaal combineert? Je leest het in een nieuwe ‘Week van’:

Maandag
Mijn week start met een fysieke training in Amsterdam van mijn trainer Paul Lammers. Ik train nu al zo’n 4 jaar bij hem en ik merk echt het verschil in hoeveel sterker ik ben geworden. De afgelopen 6 maanden zat ik voor mijn 4e jaars stage in Amerika, waardoor ik niet met hem heb kunnen trainen. Ik zit nu vlak voor een toernooi en we zijn vooral bezig om mijn algemene kracht weer helemaal op orde te brengen voordat we extra gewichten enz. gaan toevoegen.

Na mijn training (van 9-10) heb ik een gesprekje met mijn afstudeercoach om te kijken hoe ik er nu voor sta. Mijn school zit tegenover de gym waar ik train dus dat is lekker makkelijk. Daarna ga ik weer naar huis om te werken en dan staat om 5u de volgende sessie gepland. Op maandag doe ik altijd matchplay (wedstrijdjes spelen) en vaak op voorhand een feeding sessie, met mijn vader, om wat shots te oefenen en looppatronen er goed in te krijgen.

Dinsdag
Aangezien maandag een redelijk zware dag is, doe ik dinsdag in de ochtend meestal een solo-sessie. Hierbij train ik alleen op de baan om mijn techniek en bepaalde slagen te oefenen die de dag daarvoor misschien niet zo goed gingen. Ik heb sinds 3 maanden een WHOOP, dat is een performance meter die je slaap, day strain, en recovery meet. Ik ben erg fan van dit product en ik was blij om te zien dat ik na een goede nacht slaap een goede recovery had. Zo kan ik er goed tegenaan!

Na mijn solo training weer naar huis om te werken en onderzoek te doen voor mijn scriptie. In de avond heb ik een training gepland staan met Gabi Fritsche in Amsterdam. We spelen al samen sinds de -15. Deze sessie was meer gericht op conditioned games. Na de training weer naar huis om nog wat te stretchen en foam rollen voordat ik ga slapen.

Woensdag
De wekker gaat iedere woensdag om 7 uur. Samen met mijn zusje rij ik om half 8 naar Rotterdam om haar af te zetten bij de Erasmus Universiteit, waarna ik door ga naar Victoria om daar even te werken. Ik heb deze dag een training om 11 uur met mijn mijn squash coach Ken Flynn. We zijn nu veel bezig met volleren en voetenwerk, erg zware maar leuke trainingen. Na de training snel douchen en lunchen want daarna moet ik door naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam waar we met House of Esports een Esport Evenement organiseren. De Esport wereld is nog compleet nieuw voor mij maar wel heel interessant. Na leuke presentaties is het alweer tien uur en tijd om af te breken en snel naar huis te gaan!

Donderdag
Ook deze ochtend is het weer vroeg op staan. Helaas beginnen Nienke haar lessen wo-vrij allemaal om 9 uur en om de file een beetje voor te zijn moeten we weer vroeg weg. Als we dan nog tijd hebben drinken we wel altijd samen een kopje koffie voordat ze naar haar les moet. Deze donderdag heb ik weer training met Ken om 11 uur, en daarna om 2 uur met Tessa ter Sluis (WR 73). Hierbij spelen we weer conditioned games en wat matchplay met een feeding oefening aan het eind om goed af te sluiten. In de avond had ik nog een afspraak staan bij mijn sportmasseur, lekker een uurtje pijn lijden ?.

Vrijdag
Op vrijdagochtend werk ik meestal op kantoor in de wijk Feyenoord in Rotterdam. Deze ochtend hadden we een meeting om wat concepten door te spreken en in de pauze een potje Mario Kart te spelen. Rond 3u ga ik richting huis om te trainen. Dat betekent dat ik in de avond nog even moet werken, zodat ik wel aan mijn uren kom.

De invulling van mijn vrijdag verschilt regelmatig. Soms moet ik competitie spelen, dus dan ziet mijn dag er natuurlijk heel anders uit. Soms train ik 2x per dag en soms 1 keer, het hangt er een beetje vanaf hoe ik die dag zit met afspraken en energie.

Zaterdag
Deze zaterdag begin ik in de ochtend met wat yoga en core oefeningen. Ik moet veel stretchen omdat ik van mezelf erg stijf ben en ik gemerkt heb dat dit voor mij het beste werkt. Ik vind yoga ook erg leuk en ontspannend. Daarna ga ik snel door naar de voetbal club in Alphen, want ik help een van mijn beste vriendinnen met het verzamelen van surveys voor haar afstudeerstage. Nadat we 50 surveys hebben binnengehaald gaan we lekker lunchen in de stad. Als ik thuis ben zet ik een video in elkaar voor mijn vader voor zijn bedrijf CourtPerformance. In de middag ga ik naar Hoofddorp om te trainen. Na deze sessie terug naar huis, koken, eten, wat tv kijken en lekker naar bed.

Zondag
Op zondag heb ik meestal een rustdag. Ook dan begin ik de ochtend met wat yoga oefeningen. Daarna maak ik lekker mijn ontbijtje en probeer ik minstens 10 bladzijdes te lezen van The Lean Startup. Ik heb dit boek in juli gekocht maar helaas nog niet veel tijd gemaakt om het daadwerkelijk uit te lezen. In de middag heb ik afgesproken met mijn beste vriendin om in Alphen een rondje om het meer te lopen. Dan kunnen we lekker bijkletsen en daarna onszelf belonen met een warme chocomel :). Als ik thuis ben ga ik weer wat artikelen zoeken voor mijn scriptie en mijn training plannen voor de komende week. Na het avondeten doe ik altijd wat stretchoefeningen en kijk ik samen met mijn ouders Zondag met Lubach. Dan snel naar bed om me weer goed op te laden voor de volgende week!