Terugblik demarrage van vrouwen in sport & ondernemen

Zaterdag 7 september kwam een mooie groep vrouwen samen in Nijmegen op de Ladies Only Meeting “De Demarrage van vrouwen in sport en ondernemen”.

In een collegetour-achtige setting, onder leiding van Marijn de Vries, gingen diverse vrouwen uit de sport- en ondernemerswereld het gesprek met elkaar aan. De aftrap was voor Dr. Monique Esselbrugge – Wethouder van de gemeente Nijmegen en de 11-jarige Tess Elbers – jeugdburgemeester van de gemeente Lingewaard. Haar ambitie als jeugdburgemeester is om meer sportmogelijkheden voor kinderen te creëren. “We sporten nu eens per week twee uur op school, dat moet naar twee keer twee uur. Het is belangrijk dat iedereen op gezond blijft door goed te sporten’, aldus de 11-jarige Tess.

Vervolgens was het afwisselende de beurt aan Marjan van der Wijngaard, Suuz Amijs, Annemieke Tromp, Marieke van der Plas, Froukje Hofma en Esra Tromp. Zij deelden hun mening op de diverse stellingen en gaven antwoord op vragen over wat zij tegenkwamen op weg naar de top, welke uitdagingen daarbij hoorden en wat zijn waardevolle tips voor andere vrouwen die hun weg zoeken in hun ambities.

Tussendoor was er veel ruime voor het stellen van vragen en werd regelmatig de discussie met elkaar aangegaan. Na afloop kon er tijdens een goed verzorgde lunch verder kennis met elkaar gemaakt worden. De middag werd afgesloten op de finishlijn van de Boels Ladies Tour in Nijmegen. Een mooie en inspirerende middag en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. In onderstaande video vind je een korte terugblik op de meeting en de diverse side-events die door Wrinkle Works zijn georganiseerd tijdens de Boels Ladies Tour.