Back to school én een nieuwe job!

Het collegejaar is echt van start gegaan en dus tijd voor een nieuwe update uit Groningen! Mijn eerste blogpost is nog niet heel lang online, maar er is inmiddels wel een hoop veranderd. Lees snel verder, ik neem je mee in mijn huidige leventje als bijna afgestudeerde Sportkunde student.

Gesprek op school
De vakantie is echt voorbij zodra je het collegegebouw weer binnen stapt, toch? Ik vind de energie bij ons in het gebouw altijd heel fijn en soms bekruipt mij het gevoel dat dit toch echt het laatste jaar als student gaat zijn. Iets waar ik tot een paar jaar terug echt nog niet aan moest denken. Maar zoals dat met alles gaat, went het vanzelf en kijk ik er ook wel naar uit. 16 september heb ik een gesprek gehad met mijn “nieuwe” begeleidster op school. Normaal gesproken ontmoet je in die eerste week je klas weer, weet je wie je studieloopbaanbegeleider(s) gaat(/gaan) zijn en zie je je rooster. In mijn geval is dit anders. Doordat ik al afgestudeerd had “moeten” zijn heb ik geen klas, rooster en studiebegeleider meer. Gelukkig ben je dan alsnog niet helemaal op jezelf aangewezen en zijn er medewerkers die je maar wat graag willen helpen met hoe het nu verder moet. Samen met haar heb ik even orde geschept in de chaos. Welke vakken staan er nog open en wanneer worden deze aangeboden? Het is weer haarscherp en zoals ik al wist, valt het allemaal best mee. Ik heb nog drie tentamens en een verslag te gaan en dat alles in 1 heel jaar. Wel heb ik met mezelf afgesproken dat ik dit blok aan de slag ga met het verslag zodat ik dat niet op het eind van het jaar hoef te doen.

Ander werk
Gedurende de zomervakantie heb ik veel gewerkt in de paardenbranche, iets wat ik al jaren doe. Helaas heb ik een blessure opgelopen die er al langere tijd was. Mijn schouder is uit de kom gegaan en hier heb ik vrij veel last van. Inmiddels heb ik al een MRI gehad, loop ik bij de fysio en gaan we nog een nieuwe MRI maken (maar dan met contrastvloeistof). Duimen jullie met mij mee dat ik niet geopereerd hoef te worden? Doordat ik nu toch weer problemen heb met mijn schouder ben ik goed gaan nadenken over mijn werk op stal. Mijn schouder is uit de kom gegaan toen ik een hek dicht deed. Ik heb het ook wel eens (voor de helft) gehad toen een paard schrok. Het risico is helaas te groot dat er iets gebeurd met mij of met een van de paarden met zo’n instabiele schouder. Het werd daardoor de hoogste tijd om te kijken naar ander werk. Mijn lichaam gaf heel duidelijk aan dat het voor nu geen goed idee is om op stal te blijven werken. Als het straks allemaal wat stabieler is hoop ik wel weer wat in de paarden sector te doen en uiteindelijk wil ik gewoon weer een eigen paard hebben. Maar zo ver zijn we voorlopig echt nog niet.

Ik sprak naar vrienden uit dat ik opzoek was naar nieuw werk. Het liefst in de online marketing omdat ik daar graag meer over wil leren. Het maken van onlinecampagnes vind ik leuk. Op deze manier kan ik andere bedrijven helpen groeien en dat maakt mij heel blij. Een vriendin van mij zag een leuke vacature op Instagram voorbijkomen. Niet veel later had ik het gesprek en inmiddels ben ik alweer twee weken aan de slag. Ik zei toch dat er veel was veranderd? Waar ik het in mijn eerste blog nog had over die ene droombaan… Ben ik nu toch akelig dichtbij!

Mooie kans
Nu ik duidelijk heb wat ik nog voor mijn studie moet doen en dat ik voor zo’n 12 uur per week werk bij Nomad Marketing is er nog vrij veel tijd “over”. Nu heb ik een gave in mij dat ik die “overige” tijd alweer gevuld heb voor ik het zelf door heb. Ik heb namelijk tegen mezelf gezegd dat ik weer een eigen platform ga oprichten. Op Instagram ben ik al een tijd goed bezig en ik vind het leuk dat dat ook steeds meer groeit. Zeker nu ik ook voor Yvonne van Haastregt haar blog schrijf. Het zal een platform worden waarbij ik (voornamelijk) vrouwen wil inspireren meer te sporten. De nadruk zal liggen op wielrennen en fitness omdat ik hier zelf veel mee bezig ben. Als klap op de vuurpijl werd ik door de KNWU benaderd om mee te gaan naar het WK in Yorkshire. Dit was zo gaaf! Check mijn Instagram voor een verslag :).


De samenwerking met de KNWU Fondo app zie ik als een hele mooie kans en een perfecte opstap naar verdere samenwerkingen voor mijn social media en voor mijn platform wat er dus aan zit te komen.

Nu is het aan mij de taak om ervoor te zorgen dat ik de focus hou op het afstuderen, dat dat prioriteit 1 blijft en dat de rest voor erbij is. Ik vind het super leuk dat mijn publiek langzaamaan steeds groter wordt en dat ik steeds meer mensen mag bereiken met mijn enthousiasme. Het zou zo gaaf zijn als mijn platform aanslaat bij mijn doelgroep en ik daarnaast aan de slag kan blijven voor Nomad Marketing en aan het eind sta te wapperen met mijn Assoicate Degree Sport, Gezondheid en Management diploma. De komende weken staat eerst nog in het teken van werken, trainen en bouwen aan mijn platform. Na de herfstvakantie starten mijn eerste colleges, heel benieuwd hoe dat zal gaan.

Ik hou jullie op de hoogte!