Veerle Goossens

Veerle Goossens (26) is een ondernemende topsporter die haar tijd voornamelijk doorbrengt op de fiets. Het meest enthousiast wordt Veerle van cyclocross, maar ze is ook regelmatig op de racefiets te vinden. Naast het rijden van wedstrijden en veel trainen is Veerle freelance marketeer en eigenaar van Vcycling; een webshop gespecialiseerd in wielerkleding. Deze week is ze op trainingsstage op Mallorca en neemt ze je mee in haar week:

Zaterdag
Raceday, vandaag staat er een wedstrijd in het Belgische Herzele op het programma. De weersvoorspellingen zijn niet al te best, maar met een beetje geluk lijken we het zo goed als droog te houden. We starten pas om 15:00u, dus in de ochtend kan ik alles op mijn gemak doen. Samen met mijn schoonouders vertrek ik om 10:30u naar de wedstrijd waar we om 13:00u verwacht worden. Tijdens de wedstrijd blijkt buienrader net zoals ik toe aan een trainingskamp, want van die voorspelling is weinig terecht gekomen :). Een mooie trainingsdag voor mij en na een warme douche keer ik terug naar Brabant, waar me een leuke uitdaging staat te wachten: mijn fiets afbouwen zodat deze in mijn fietskoffer past. Morgenvroeg vertrek ik namelijk naar Mallorca voor een trainingskamp. Om 01:00 duik ik mijn bed in, ik pak mijn normale koffer morgen wel.

Fotocredit: Jo Pijpops

Zondag
Om 7:00 gaat de wekker, ik voel me moe en fit tegelijk. Ik stop snel de laatste spullen in mijn koffer. We hebben een strak schema dus echt tijd om te treuzelen is er niet. Mijn broer (Koen) brengt mijn zus (Silke) en mij naar het vliegveld en tijdens de autorit delen we nog wat familie onderonsjes.  Eenmaal aangekomen in Eindhoven regent het flink en dus hol ik met mijn fietskoffer in de ene hand en normale koffer in de andere hand over het vliegveld van Eindhoven. Inchecken gaat soepel en met nog eens 45 minuten extra vertraging hebben we uitgebreid de tijd om nog even van mijn favoriete drankje Chai Tea te genieten bij  Starbucks.

Instagram Veerle

Na een prima reis bouw ik mijn fiets weer terug op. Dat ging niet direct heel soepel en na wat telefoontjes met mijn mechanieker Riny, die me alles haarfijn uit weet te leggen, is het toch gelukt. Om alles te checken maak ik nog snel een testrit voor de zon onder gaat. Ik rijd nog een lekke band en verlies veel melk (ik rijd tubeless). Gelukkig dicht het gat zichzelf en kan ik zonder problemen verder. Op naar morgen; de eerste trainingsdag.

Maandag
Mijn dag begint met core/krachttraining. Ons hotel heeft een mini sportschool waar ik gebruik van maak. Ik had iets meer losse gewichten verwacht en dus wordt het wat improviseren. Naderhand stap ik de fiets op. Ik merk direct dat het noodzakelijk is om mijn volgende ritjes vroeger te vertrekken, het is namelijk ontzettend warm. De rest van de dag plan ik extra rust in om bij te komen van de afgelopen drukke dagen. Ik kruip in de middag even mijn bed in voor een powernap en de rest van de dag breng ik door aan het zwembad.

Dinsdag
De wekker gaat om 6:30u. Vandaag staat er een duurtraining op het programma en ik ben van plan vroeg te vetrekken. Het voordeel is dan meteen dat je na de training nog een hele dag voor je hebt. Tijdens deze training rijd ik gedurende 3 uur op een tempo wat ik redelijk makkelijk vol kan houden. Hierin wissel ik wel wat af in zones door bijvoorbeeld berg op wat harder te rijden en in de afdaling doe ik het automatisch wat rustiger aan. Omdat ik tijdens dit trainingskamp vrij gerichte trainingen af werk, betekent dat dat ik vaak niet naar de top van een beklimming rijd. Daarom vind ik het leuk om dat vandaag juist wel te doen. Ik geniet altijd zo van het uitzicht op een top en dus beklim ik vandaag de beklimming van Randa. 

Bij thuiskomst heeft Silke een heerlijke maaltijd klaarstaan; er staan pannenkoeken op het programma :). Ik werk sinds een aantal weken als marketing freelancer en dus kruip ik aan het einde van de middag nog even achter mijn laptop. Ik ben voor Red Geographics bezig met het organiseren van een event in België en daarvoor ben ik vandaag bezig met het nabellen/mailen van de genodigden.

Woensdag
Er staat een intensieve training op het programma. Ik doe deze training het liefst op 1 beklimming die ik meerdere malen op en af fiets. Hoe later het wordt, hoe drukker de beklimming. Zo heb ik tijdens mijn blokken een aantal fietsende toeristen als richtpunten. Wanneer ik een toerist inhaal, maar bij het einde van mijn inspanningsblokje volledig stil sta, komt hij bezorgd vragen of alles oké gaat. Veel meer dan; Yes, I’m doing efforts’ komt er niet uit. Dat was gelukkig informatie genoeg om hem gerust te stellen en dus draai ik met een hartslag van 180 om en tuft hij verder met gestaag tempo. Heerlijk dat contrast.

Vandaag is het markt in het dorpje Sineu waar wij verblijven. We zijn van plan hier flink groenten en fruit in te slaan. We kopen wat gedroogd fruit, verse vijgen (die de koelkast bijna niet halen) en nog wat groenten. In de avond bereiden we een salade en vragen de kok van ons hotel om aardappels uit de oven te maken. Die zijn zo heerlijk knapperig!

Donderdag
Rustdag! Ik zet geen wekker, maar ben toch vroeg wakker. Ik begin de dag met yoga en vervolgens kruip ik achter mijn laptop om wat uren te werken aan het event wat we aan het organiseren zijn. Ook staan er nog wat dingen open voor mijn cyclocrossploeg. Zo regel ik de licentie voor mijn persoonlijke ploeg en contact ik mijn wielsponsor Tune. Ik heb namelijk nog een nieuwe set nodig voor aankomend seizoen en daarvan moet ik nog wat specificaties doorgeven om de bestelling definitief te maken. Daarnaast introduceer ik ze met een van mijn andere partners om te kijken wat zij voor elkaar kunnen betekenen.

Eigenlijk was ik van plan om ook nog een rondje te fietsen, maar doordat ik me moe voel en het door het werken al later op de dag is besluit ik vandaag niet te gaan. In de avond gaan we met de trein naar Palma voor ons avondeten. We hebben al flink wat tips gevraagd en kiezen uiteindelijk voor La Perla in Santa Catalina; aanrader!

Vrijdag
Ik start mijn dag met wat stretchen en ga daarna de fiets op voor een duurtraining. Ik vertrek iets later dan gepland omdat ik de livestream van Jeroen (mijn vriend) zijn wedstrijd wil bekijken. Hij zit in een Indonesische etappewedstrijd en is bezig met de laatste etappe. Hij zit lang voorop en eindigt uiteindelijk als tweede.

Bij thuiskomst heeft Silke een verse maaltijd klaargemaakt waardoor ik direct aan kan schuiven. Dit is alweer haar laatste dag en de tijd is voorbijgevlogen. Zaterdag staat er een pittige training op het programma en dus plan ik vandaag wat extra rust in.

Aan het einde van de dag ga ik samenzitten met de eigenaren van ons hotel Ten Mallorca. We zijn aan het brainstormen over een exclusief fiets/netwerk event voor ondernemers. Dit hotel ligt midden op het eiland van Mallorca, maar heeft de mogelijkheid om de buitenwereld als het ware af te sluiten. Volgens mij kun je hier hele gave dingen organiseren en dus zullen we de komende dagen wat meer sparren hierover.

What’s next
Tot en met donderdag blijf ik nog op Mallorca. Daarna rijd ik op zaterdag mijn laatste wegwedstrijd in Weebosch, een criterium in Nederland. Een week later begint op 8 september mijn cyclocross seizoen in Eeklo. Vanaf dan zal ik de komende maanden wekelijks wedstrijden rijden binnen Europa.

Veerle blijven volgen? Op Instagram neemt ze je dagelijks mee: