Kelly Simons

Kelly Simons (24) groeide op in Heerlen samen met haar ouders en zusje. Ze studeert fysiotherapie aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Sinds haar vijfde speelt ze voetbal. Begonnen bij RKVV Heksenberg waar ze altijd met veel plezier tot haar 15e bij de jongens mocht voetballen. Vanuit daar ging ze voor 1 jaar naar Bekkerveld om vervolgens aan een Duits avontuur bij Borussia Mönchengladbach te beginnen, waar ze tot vorig seizoen actief was. Aankomend seizoen speelt ze in België bij KRC Genk. Maar eerst beantwoordt ze alle vragen in het #vragenrondje:

Wat betekent sport voor jou?
Sporten betekent veel voor mij, ik kan namelijk niet stil zitten. Helaas heb ik al twee zware knieblessures gehad. In die perioden was ik dan ook echt niet te genieten J. Ik was blij dat ik daarna weer fit het veld op kon om mijn energie kwijt te kunnen. 

Welke opleidingen heb je gedaan?
Eerst heb ik CIOS-niveau 2 gedaan en uiteindelijk ben ik doorgestroomd naar niveau 3 en 4. Omdat ik een echte doener ben wist ik niet of het HBO iets voor mij was. ‘Niet geschoten is altijd mis’ zeiden mijn ouders en zo ga ik nu naar mijn 4e leerjaar van de opleiding fysiotherapie en hoop ik volgend jaar zomer mijn diploma te ontvangen. 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag ervoor jou uit?
Op dit moment geniet ik van een welverdiende vakantie in Turkije! Wanneer ik dadelijk weer thuis ben en mijn vakantie is afgelopen dan begin ik aan mijn stage. Ik loop stage van 09:00-17:00uur en vanuit daar rij ik meestal direct door naar mijn ouders waar ik wat eet. Daarna ga ik naar de club waar ik dan ongeveer van 19:00-22:00uur ben. 

Wat maakt jouw baan zo leuk?
Ik zie het voetballen als een uit de hand gelopen hobby. Helaas is het vrouwenvoetbal niet zo goed betaald als het mannenvoetbal. Maar dat maakt het voetballen voor ons vrouwen er niet minder leuk op. Althans zo zie ik het. Ik voetbal omdat ik het leuk vind. Dat ik er een beetje mee verdien is alleen maar bonus. Verder kijk ik er heel erg naar uit om binnen de fysiotherapie werkzaam te gaan zijn

Wat is de mindere kant van je huidige baan?
Het risico op blessures vind ik minder, maar goed ook dit hoort erbij en in mijn geval geeft het mij ook energie om nog beter terug te keren op het veld!

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?
Poeh, lastige vraag. Ik denk dat ik dan het vrouwenvoetbal meer op de kaart zou zetten, zodat er meer profclubs een vrouwenelftal willen oprichten. En de competitie in Nederland net zo aantrekkelijk wordt als bijvoorbeeld in Duitsland of Engeland.

Over 5 jaar..
Heb ik een vaste baan en hoop gelukkig te zijn in het geen wat ik doe. Geen idee of dit in de sport of in de fysiotherapie is, maar ik hoop dat ik deze twee dingen goed kan gaan combineren. Daarnaast hoop ik dat iedereen om mij heen net zo gezond is als nu en dat we kunnen genieten van het leven!

Mijn favoriete sport:
Hier kom ik niet onderuit voetbal natuurlijk. 

Ik ben fan van:
Mijn ouders. Ze zijn een grote inspiratiebron voor me en zonder hen had ik het gene waar ik nu sta nooit bereikt. Ze hebben me de mogelijkheid gegeven om mezelf te ontwikkelen met voetbal door iedere dag met mij op en neer te rijden naar Gladbach. 

Mijn mooiste sportmoment aller tijde:
Ik heb er eigenlijk 2 waar ik niet uit kan kiezen. Laat ik beginnen met de eerste: Onze eerste competitiewedstrijd in de eerste Bundesliga. Dat was uit in Frankfurt en dit vergeet ik nooit meer. 1500 man op de tribune met allemaal vlaggetjes, trommels noem het maar op om genoeg herrie te maken. Dat was zo gaaf! Mijn tweede mooiste moment is kampioen worden in de 2de Bundesliga. 

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Vroeger gingen we altijd naar wedstrijden van het Nederlands elftal met het team van Heksenberg. Dit heb ik altijd als hele leuke uitjes ervaren!

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje: 
Een sportief jaar bij mijn nieuwe club KRC Genk

Aan wie draag je het stokje over?
Manyima Stevelmans, een meisje met veel talent. Ze gaat haar dromen achterna door te gaan voetballen en studeren in Amerika. Succes topper je gaat het rocken!!