Stephanie Stulin

Even voorstellen
De 26 jarige Stephanie Stulin is bezig aan haar afstudeerjaar op Zuyd hogeschool Heerlen waar ze de opleiding fysiotherapie volgt. Ze werkt parttime als coach bij CrossFit Heerlen waar ze een aantal keer per week ook te vinden is voor haar eigen trainingen in zowel CrossFit als Olympic weightlifting.

‘Ik durf te zeggen dat ik een echte Bourgondiër ben, ik denk dat mijn vriendin, mijn familie en vrienden dit ook zouden bevestigen haha! In combinatie met mijn sport, wat ik al vijf jaar lang met veel passie en plezier doe, probeer ik hierin altijd de nodige balans te vinden’

Maak verder kennis met Stephanie:

Wat betekent sport voor jou?
Sport staat erg centraal in mijn leven en ik heb vroeger ook heel wat verschillende sporten gedaan. Dit was meestal van korte duur, omdat ik een persoon ben die uitdagingen zoekt en variatie nodig heeft om geprikkeld te blijven. CrossFit is daarom voor mij echt perfect.

Toen ik 18 jaar was vertrok ik voor zes maanden naar Curaçao om wat te werken in de horeca maar vooral veel te feesten. Dit was een geweldige tijd maar het heeft mij bij terugkomst in Nederland ook aan het denken gezet en misschien wel de ogen geopend. Ik had een erg ongezonde levensstijl en besefte me dat ik dit niet langer meer wilde. Dit heeft er toe geleid dat ik een nieuwe start wilde maken en met de studie CIOS in Sittard ben begonnen.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?
Na mijn middelbare schooltijd, waar ik geleerd had voor de sector handel & administratie, ben ik gestart met de opleiding Vrede & Veiligheid. Ik wilde het leger in en deze opleiding heb ik ook volledig afgerond. Toen sloeg de twijfel toe en startte ik met een nieuwe opleiding als Sociaal pedagogisch werker maar na één jaar besefte ik me dat dit niets voor mij was. Curaçao was een getaway om even na te denken wat ik nu eigenlijk wilde. Bij terugkomst heb ik het CIOS gevolgd en afgerond. In 2016 ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie en ik hoop volgend jaar rond deze periode ook mijn diploma in ontvangst te mogen nemen van deze opleiding.

Sluit dit aan bij je huidige baan?
Absoluut, sinds ik begon met het CIOS heb ik eigenlijk alleen nog maar in de sportwereld gewerkt. Zo begon ik als coach in een box in Landgraaf met het geven van CrossFit lessen, gevolgd door een stage en uiteindelijk een bijbaan bij Anytime Fitness in Brunssum. Daarna was ik werkzaam bij Krachtlab te Elsloo. Sinds anderhalf jaar werk ik bij CrossFit Heerlen en ik vind het geweldig! Hopelijk kan ik straks naast het coachen ook aan de slag als fysiotherapeut, zodat ik deze twee beroepen kan combineren, dat zou ik het liefst willen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Dat ligt eraan hoe mijn schoolrooster eruit ziet, maar anders zou dat het begin van mijn dag zijn. Straks start ik met mijn twee laatste stageperiodes. Na de zomervakantie begin ik om 8:30 uur bij Adelante in Hoensbroek tot 17:00 uur, 5 dagen in de week. Standaard heb ik drie werkavonden bij CrossFit Heerlen, maandag, woensdag en vrijdag. Dan begint mijn dienst rond 18:15/30 en sluit ik om 22:00 uur. In het team wisselen we van weekend diensten dus die heb ik dan soms ook erbij zitten. Op de maandagen geef ik drie uur les, elke uur start een nieuwe groep van maximaal 12 personen die lekker een uurtje CrossFit komen volgen. De woensdag en vrijdag start ik met het lesgeven van gewichtheffen, daar hebben we een mooie aparte ruimte voor in onze box met oly platformen. Gevolgd door twee uur Crossfit lessen.

Wat maakt jouw baan zo leuk?
Het team is geweldig, dit voelt als thuiskomen. Onze box is groot met veel leden maar er is niemand die ik niet bij naam ken. Je voelt de good vibes als je binnen komt, het is persoonlijk en je leert de mensen steeds beter kennen. CrossFit is ook zo divers in movements dat elke werkdag anders is wat betreft de programmering, en dat spreekt mij heel erg aan. 

Wat is de mindere kant van je huidige baan?
Heel eerlijk, ik heb geen idee… het enige wat het mij soms lastig maakt is de combinatie met mijn studie en de late avond diensten. Soms is het wat veel, maar er is niets wat ik niet aan kan kaarten bij mijn team.

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?
Ik zou het geld doneren aan organisaties en verenigingen die sport mogelijkheden creëren voor kinderen met een beperking, zodat zij nog meer kunnen doen en betekenen voor deze doelgroep.

Over 5 jaar…
Lastige vraag, ik loop nooit zo vooruit op zaken. Wie weet zit ik wel ergens in het buitenland aan het strand waar ik mijn eigen surfclub begin ?, lijkt me fantastisch. Ik hoop in ieder geval iets te doen waar ik al mijn voldoening en geluk uit kan halen en ook iets kan betekenen voor anderen.

Tot slot

Mijn favoriete sport:
CrossFit én Olympic Weightlifting.

Ik ben fan van:

In de CrossFit scene is dit Sara Sigmundsdóttir, écht een vrolijke persoonlijkheid en zo gedreven in haar trainingen en competities. In de Weightlifting scene is dit Mattie Rogers, een vrouw met veel humor en daarnaast ook gewoon echt een technisch goede lifter.

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Dat is denk ik toch wel de CrossFit Open. Ieder jaar, vijf weken lang, iedere zaterdag in onze box waarbij je de competitie workouts doet die iedereen wereldwijd ook doet. Dit zijn zijn momenten waarin je jezelf tegen komt, prestaties neerzet die nog niet eerder gelukt zijn. Good vibes door alle leden om je heen die je aanmoedigen en eyeopeners, waardoor je beseft dat je nog flink veel moet trainen om nog beter te worden, maar vooral de beloning krijgt voor al het harde werk dat je al verricht hebt. Echt heel leuk!


Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Dan moet ik toch weer de CrossFit Open benoemen, wat daar voor een sfeer hangt, is echt geweldig.

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
Deelname aan een weightlifting competitie!

Aan wie draag je het stokje over?
Kelly Simons, speelster bij KRC Genk.