Jolien Dreesen

Even voorstellen
Het leven van Internationale powerlifter Jolien Dreesen (25) draait, buiten haar werk bij Ba&Sh, vooral om sport. Ze traint bij Krachtlab in Elsloo onder begeleiding van John Voorjans, Nick Gorissen en Joshua Vanderheijden. Ze volgt, na het afronden van haar studie sport-psychologie, nu een online studie die draait om gezondheidspsychologie.

Maak verder kennis met Jolien:

Wat betekent sport voor jou?
Sport is eigenlijk mijn hele leven al een hobby. Ik ben begonnen met voetbal toen ik 6 jaar was. Dit heb ik 8 jaar gedaan, daarnaast deed ik ook aan turnen. Toen ik net naar de middelbare school ging heb ik 2 jaar even niets gedaan. Vanaf mijn 16e was ben ik gaan ´fitnessen´. Ik deed vooral cardio omdat ik het in eerste instantie toch wel intimiderend vond in het krachthonk met al die spierbundels :).

Welke opleiding(en) heb je gedaan? 
Toen ik 17 was, ging ik van de havo naar de hogeschool. Eigenlijk had ik toen geen flauw idee wat ik in mijn leven wilde (maarja, wie wel op die leeftijd haha). Dit leidde tot onsuccesvolle, niet afgeronde opleidingen, dus besloot ik te gaan werken. Topsport in combinatie met een opleiding bleek soms moeilijker dan gedacht. Daarom heb ik de keuze gemaakt om online een studie op eigen tempo te volgen. Sportpsychologie heb ik helemaal afgerond en nu ben ik bezig met gezondheidspsychologie.

Sluit dit aan bij je huidige baan? 
Nee, totaal niet. Voordat ik bij de outlet begon met werken heb ik twee jaar in een sportschool gewerkt. Dat past natuurlijk veel beter bij me. Op dit moment ben ik net begonnen bij een nieuwe winkel. Maar Ik leef niet om te werken maar ik werk om te leven.  

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik stap in de auto en rij richting Roermond. Als ik in de winkel ben klets ik eerst altijd met collega´s. Hierna is het puur klanten zo persoonlijk mogelijk helpen, de winkel aanvullen en de visual merchandising in orde maken.

Wat maakt jouw baan zo leuk?
Ik hou ervan om mensen te helpen en leuke gesprekken met ze te voeren. Zo heb je toch een beetje een ´persoonlijke touch´ bij elke klant. Ik kan eigenlijk met iedereen praten, daar ben ik heel makkelijk in.

Wat is de mindere kant van je huidige baan? 
Dit is niet iets dat ik de rest van mijn leven wil doen, op den duur zou ik toch graag dichter bij huis een baan hebben zodat ik niet zoveel in de auto zit en die misschien beter combineert met mijn studies.

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen? 
Allereerst zou ik sport op (basis)scholen veel meer stimuleren. Als ik kijk hoe de jeugd nu opgroeit met tablets, iPhones en games… Ik ging vroeger voetballen op straat, stoeprandje doen en hutten bouwen. Ik vind het belangrijk dat iedereen, jong of oud, een basis heeft op het gebied van sport. 

Over 5 jaar…. 
Sta ik hopelijk in de top 3 classic powerlifting van de wereld in mijn klasse.

Tot slot

Mijn favoriete sport:
Powerlifting

Ik ben fan van:
Stefi Cohen, wereldrecordhoudster én ze staat bekend als de sterkste vrouw ter wereld.

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Mijn eerste internationale wedstrijd waar ik 3 medailles won.

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Het afgelopen WK in Zweden.

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
Het powerlifting team van Krachtlab nog meer uitbreiden en aan nog meer wedstrijden deelnemen met z´n allen.

Aan wie draag je het stokje over?
Stephanie Stulin, Crossfit coach en student fysiotherapie.