Zoë Mommers

Even voorstellen
Twee jaar geleden zette Zoë Mommers (21) haar eerste stap binnen bij Krachtlab. Tijdens de opleiding Personal Trainer en Health Coach op het CIOS in Sittard is ze stage gaan lopen bij Krachtlab. Nadat ze deze periode succesvol heeft afgerond is ze gebleven om te werken als Coach en als Personal Trainer. Maar kennis en ervaring opdoen in dit vak blijft belangrijk en daarom is Zoë gestart met de opleiding Personal Trainer Pro op de Chivo in Utrecht. Ook deze opleiding heeft ze afgerond en haar volgende uitdaging zal de opleiding Voeding en Diëtiek zijn in Den haag. 

‘Voordat ik in aanraking kwam met krachtsport heb ik een lange tijd handbal gespeeld en ook nog een periode aan atletiek gedaan, maar helaas door een blessure ben ik met beide moeten stoppen. Gelukkig kan ik uit de trainingen bij krachtlab heel veel plezier, energie, kracht en voldoening halen. En natuurlijk krijg ik dit ook door het geven van trainingen’.

Naast al dat werken en studeren pikt Zoë graag samen met haar vriend en/of vrienden een terrasje in het gezellig Maastricht ( mits mooi weer natuurlijk :)). Ook van vakanties geniet ze optimaal. ‘Het belangrijkste is dat je een balans vind met je leefstijlfactoren; voeding, training, slaap, stress enzovoort.

Maak verder kennis met Zoë:

Wat betekent sport voor jou? 

Sport is heel erg belangrijk voor mij. Zolang als ik mij kan herinneren heb ik verschillende sporten met heel veel plezier beoefend. Van jazz-ballet naar het handbalveld, van het handbalveld naar de atletiekbaan en weer terug naar het handbalveld. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik niet alleen fysiek en mentaal ontwikkeld ben maar ook op sociaal gebied. Sport is niet alleen maar bewegen het betekent ook vriendschap, commitment, normen en waarden, sociale ontwikkeling.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit? 

Mijn werkdagen kunnen per week verschillend zijn. Ik heb wel vaste uren maar omdat ik ook personal training geef kunnen deze tijden en dagen per week anders zijn. Het kan soms zo zijn dat ik een split dienst draai. Dit houd in dat ik een aantal uurtjes in de ochtend werk, naar huis ga en dan in de avond weer een aantal uur werk. Dit is natuurlijk niet altijd even fijn maar het hoort erbij. En als je je werk leuk vindt dan is dat helemaal geen probleem 😉 dus dat zou betekenen; 2 uurtjes personal training in de ochtend, zelf 1,5 uur trainen, dan naar huis me opfrissen en eten, thuis werken, in de avond weer terug om dan te werken tot 22.30. 

Wat maakt jouw baan zo leuk? 

Hier kan ik wel 100 dingen opschrijven maar het mooiste is wanneer iemand een bepaalde doelstelling heeft en dan die behaald dankzij jouw coaching. Jij kunt zijn of haar levensstijl veranderen waardoor de kwaliteit van leven beter wordt. Hoe mooi is dat.

Wat is de mindere kant van je huidige baan?

Dan wil ik als eerste benadrukken dat ik absoluut niet mag klagen want ik heb een ontzettend leuke baan en wetend dat er mensen zijn die veel zwaarder werk doen dan dat ik doe. Maar wat ik persoonlijk minder vind is dat je vaak in de avonduren aan het werk bent en in het weekend. Dit zijn namelijk momenten dat veel andere mensen vrij zijn en dan tijd maken om te sporten.

Over 5 jaar…. 

Hoop ik zeker klaar te zijn met mijn studie Voeding en Diëtiek en hoop ik dat ik dan aan de slag kan als voedingsconsulent of diëtist. Het liefst bij Krachtlab. Een eigen kantoor, clienten die voor verschillende doelen mijn hulp nodig hebben. Iets opzetten om als zzp’r te gaan werken lijkt me ook heel leuk. Maar ik laat mij leiden naar de toekomst, wie weet wat er op mijn pad komt. Natuurlijk blijf ik ook nog graag trainingen geven en niet te vergeten verspreid ik dan nog steeds kennis, energie en enthousiasme om actief te zijn en te zorgen dat mensen van hun luie stoel af te komen :).

Tot slot
Mijn favoriete sport:
Handbal staat dan toch echt op nummer 1

Ik ben fan van:
Het gevoel dat je krijgt na een lekkere training 🙂

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Hmm deze is moeilijk maar dan kies ik voor: Epke Zonderland in Londen op de Olympische spelen in London. Het commentaar van Hans van Zetten was ge-wel-dig !!

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
Toen in nog op de middelbare school zat was er altijd 1 keer per jaar Mission Olympic dit was in het Olympisch stadion in Amsterdam. Hier kwamen dan alle scholen van Nederland samen om samen te strijden in verschillende sporten. Dit was altijd zo tof om bij te zijn. 

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
Heb je eventjes? Nee…. Misschien een beetje saai maar ik zou graag nog ooit een grote wandeltocht lopen van 80 km zoals de 4 daagse in Nijmegen of de Kennedymars. Niet heel erg spectaculair maar wel iets wat ik graag nog een keer wil ervaren. 

Aan wie draag je het stokje over?
Jolien Dreesen, powerlift atleet bij Krachtlab en een hele goede! Ze heeft op 12 juni meegedaan aan het WK in Zweden waar ze een top prestatie heeft neergezet en een Nederlands record op haar deadlift. Hoe mooi is dat. Naast haar studie en werk is ze dus ook nog actief als topsporter. Hier heb ik ontzettend veel respect voor. De kracht, energie, motivatie en plezier die je hiervoor nodig hebt is groot en zij heeft dit. Daarom lijkt het mij leuk dat ze zelf haar ervaring kan delen.