Marieke Verleg

Foto: Jordi Sloots

Marieke Verleg (42) jaar is fitnessmanager bij sportcentrum Fit Factory XL. Daarnaast heeft zij samen met haar partner, Roel Bors, het bedrijf Collective Sports van waaruit zij personal training en voedingsadvies geven en daarnaast bijscholingen en workshops organiseren voor sportscholen en andere geïnteresseerden. Tot slot werkt Marieke als Master Trainer voor Matrix Fitness Benelux en AALO Opleidingen op gebied van indoor cycling en voeding. Dit, gecombineerd met een gezin, brengt een drukke, afwisselende week met zich mee die ze deze keer met ons zal delen.

Maandag
Vandaag heb ik een lange dag bij Fit Factory voor de boeg die fijn mag starten met een indoor cycling les. Deze maandag is de les drukker bezocht dan gemiddeld wat direct lekker energie geeft voor de rest van de dag. De agenda voor vandaag is redelijk rustig dus dat geeft tijd om, uiteraard na een frisse douche,  achter de schermen het een en ander te doen. We zijn op dit moment o.a.bezig met het organiseren van een serie groepsles-mix avonden in de maand juni die ik nog verder moet uitwerken. Ook borrelen er wat ideeën om in de zomer iets voor kinderen aan te bieden wat ik globaal op papier wil zetten. Voor een van onze stagiaires van Summa Sport is vandaag een belangrijke dag. Hij doet in de praktijk een van zijn examens wat ik samen met zijn mentor van school beoordeel. Gelukkig laat hij voldoende zien om te slagen. Na het examengesprek heb ik nog net tijd voor een half bordje eten voor een volgende indoor cycling les. Als ik om 22.30 uur thuis kom ben ik redelijk opgebrand voor vandaag. Gelukkig blijkt Roel in een soortgelijke staat dus we besluiten na een drankje ons bed op te zoeken.

Dinsdag
Op dinsdagochtend mag ik wat langer blijven liggen. Door de wekker van mijn wederhelft word ik echter al om 7 uur wakker en kan de slaap niet meer vatten. Ik besluit op te staan en voor ons beide een latte macchiato te maken onder het genot waarvan we de komende week doornemen. Welke personal trainingen en EMS trainingen staan er op het programma, voor welke klanten moeten er nieuwe voedingsadviezen gemaakt worden en hoe gaan we het aanpakken deze week. Roel moet vrij snel gaan voor een eerste training en ik kruip achter de laptop voor wat voedingsschema’s. Mijn werkdag bij Fit Factory begint vandaag om 12.00 uur. Daarvoor heb ik nog een afspraak voor Collective Sports met een dame die ik ken van een netwerkclub waar ik onlangs lid van ben geworden. Zij gaat me daarin wat meer wegwijs maken. Voordat ik de deur uit ga zorg ik dat ik een fatsoenlijk eten bij me heb voor lunch en avondeten. Practice what you preach!

Vanuit de afspraak rijd ik door naar Fit Factory. Vandaag staan er een aantal begeleidingen in de planning en mag ik me als trainer dus even uitleven. Leuk! Raar genoeg blijkt aan het einde van de dag dat ik vandaag voor drie zwangere dames een trainingsschema heb gemaakt, terwijl ik me niet kan heugen wanneer de laatste zwangere voor die tijd is geweest. Iets met toeval. Tussendoor maak ik een training voor een groep om 18.30 uur. Het is een soort traditie geworden dat deze trainingen een naam krijgen. De naam ‘don’t shoot the trainer’ blijkt passend te zijn voor deze bodyweight training, zo maak ik op uit de reacties. Iets eerder thuis vandaag om 21.30 uur. Het plan om weer vroeg onder de wol te duiken wordt verstoord door een telefoontje van een vriendin die ik lang niet heb gesproken. Te gezellig om niet op te nemen, dan maar wat later naar bed.

Woensdag
Spijt! Want die wekker om 5.45 uur is nu wel erg vroeg…om 6.45 uur neem ik iedere week deel aan het netwerkontbijt van BNI. Vandaag eenmalig op de prachtige locatie Bed & Breakfast Landrop in Hoogeloon. Na deze bijeenkomst rijd ik meteen naar Fit Factory waar ik nog een afspraak heb met iemand uit dezelfde netwerkclub om de mogelijkheden voor personal training te bespreken. Na een leuk en nuttig gesprek kan een intakegesprek worden ingepland voor volgende week!

Een van de grote voordelen als je in de sportbranche werkt is dat iedereen het volkomen normaal vindt dat je overal in sportkleding opduikt. Die heb ik dus vanochtend aangetrokken zodat ik na het gesprek snel aan de gang kan en de rest van de ochtend gebruik om zelf te trainen. Om 12 uur sta ik aan school om mijn dochter op te halen. Er gaat een vriendinnetje mee om te spelen. We halen zoals iedere woensdagmiddag lekkere broodjes en dan naar huis. Wie geen tijd heeft moet slim zijn dus ik neem meteen wat boodschappen mee voor het avondeten. Dat mijn dochter een speelkameraadje heeft komt stiekem wel mooi uit. Ik slinger mijn laptop aan en besteed de middag aan het nakijken van eindopdrachten van de studenten van de voedingsopleiding die ik de afgelopen weken voor AALO heb gegeven. Daarna flans ik een pan spaghetti voor twee dagen in elkaar (planning en gemak is goud!) en fiets ik met mijn dochter en een paar teamgenoten naar het hockeyveld waar ik iedere week training geef. Altijd weer een klein feestje waar vooral mijn oren erg moe van worden (9 meisjes van een jaar of 10, need I say more?). Zodra dochterlief in bed ligt bereid ik me nog even voor op een Matrix event, morgen, de rest van de avond plof ik op de bank waar ik nog even bijklets met mijn zoon en later op de avond Roel.

Donderdag
Om 7 uur weer uit de veren, tas gepakt, ontbijtje en dochterlief naar school brengen. Normaal snel met de auto zodat ik meteen door kan maar vandaag op de fiets vanwege een sportdag. Nu heb ik gelezen dat het ‘fiets naar je werk dag’ is dus ach, doen we toch soort van mee aan die onzin (serieus, wie bedenkt en bepaalt dat soort nationale dagen?). Om 9 uur wederom op de fiets, dit keer indoor, voor een les bij Fit Factory. Na de les kort tijd voor een douche en ik kijk mijn collega Janneke achter de bar lief aan voor een latte macchiato to go. Op naar Zaandam voor het Trainer Event van Matrix Fitness. Van A naar Beter belooft niet veel goeds maar gelukkig valt de praktijk mee en ben ik rond 12.30 uur op de plaats van bestemming. Lucky me, ik word ontvangen met een heerlijke lunch!

Op het programma staan drie demo’s met de Matrix CXP. In mijn opinie de vétste en meest complete indoor cycle ooit gemaakt dus alleen daarom al geniet ik van mijn werk als Matrix Master Trainer. Nog meer genieten is alle enthousiaste deelnemers vandaag die veelal net zo enthousiast zijn over de fietsen als ik. Om 16 uur ben ik klaar en drink ik nog snel een kop koffie om hopelijk de ergste drukte voor te zijn. Misschien had ik daar net zo goed langzaam van kunnen genieten of nog sneller moeten drinken, afijn, mijn plan werkt niet want de terugreis duurt maar liefst 2 uur en 50 minuten. Dat fietsen is vandaag wel gelukt in ieder geval, al was het dan niet naar mijn werk maar op mijn werk. Telt dat ook?

Vrijdag
Dit keer wel met de auto naar school en direct door naar Kempentech, een technische beurs voor regio de Kempen. Wat moet een trainer op een technische beurs hoor ik iedereen denken? Nou, netwerken! Vandaag ontbijten we hier met BNI en zijn er naast onze vaste club zo’n 45 gasten. Dit levert leuke gesprekken op én een mooie lead naar een bedrijf waar we misschien met Collective Sports iets kunnen betekenen met ons rugprogramma. Ik heb me opgeworpen als proefpersoon voor een neurofeedbacktraining bij For Brains wat voelt als een soort klein cadeautje van rust tot ik in de gaten krijg dat mijn volgende afspraak vandaag dichterbij komt. De Kempentech bleek ook voor een trainer interessanter dan gedacht, volgend jaar dus meer tijd voor uittrekken. Via mijn netwerk doe ik nog een leuk contact op met de ontwikkelaar van een Food app waarmee ik wegens het tijdgebrek afspreek later via e-mail contact te hebben.

Haasten naar de volgende afspraak waar ik 5 minuten te laat kom wat me gelukkig niet kwalijk wordt genomen. De afspraak voor Collective Sports is met twee andere ondernemers op gebied van leefstijl en burn-out coaching. Doel is elkaars werkwijze en visie zo goed mogelijk te leren kennen om elkaar te kunnen aanbevelen en de mogelijkheden te onderzoeken samenwerkingen aan te gaan naar bedrijven toe. Na anderhalf uur moet ik helaas gaan vanwege een geplande videocall om 13 uur vanuit thuis. Ik ben net op tijd en tijdens het opstarten van mijn computer kan ik even tijd vinden voor een lunch. Interessante call over een eventuele nieuwe softwaremogelijkheid voor onze voedingsadviezen die we de komende twee weken mogen testen. Uiteraard pruts ik daar meteen een beetje mee waarna ik mijn dochter alweer uit school mag halen. Zij moet daarna naar dansles, een uurtje dat ik altijd gebruik om met zoonlief ergens gezellig koffie te gaan drinken wat we vandaag ook doen.

v.l.n.r. Marieke, Monique Warmoeskerken en Andreas Floor

Zaterdag
Om 8.15 uur haal ik collega John op die de komende weken als student bij me in de klas zit. Vandaag staat de opleiding Voedingsdeskundige level 2 voor AALO op het programma in Nieuwegein. Dit keer dus niet alleen onderweg, gezellig! Van 10 tot 16.30 uur voor de klas en daarna snel naar huis voor een avondje niets met Roel samen.

Zondag
Om 9 uur ben ik present bij Fit Factory waar ik vrij snel weer op de fiets zit met een klein, enthousiaste groepje deze zondag. Daarna de fitness in tot sluitingstijd om 14.00 uur. Roel is nog tot 17 uur in Amsterdam dus ik heb nog wat uurtjes voor mezelf. Dat betekent koffie, voetjes omhoog en formule 1 vanmiddag. En ook het vermijden van nieuws en social media tot ik de race heb gekeken want ik was net niet op tijd om live te kijken. Na de formule 1 (ok, ok ook tijdens, ik beken dat ik moeilijk rust kan nemen) kijk ik de overige eindopdrachten voor AALO na. Alsof het zo gepland is komt Roel binnen op het moment dat ik net de laatste feedback heb gegeven. Omdat ik ondertussen nog niets aan het eten heb gedaan besluiten we samen dat we het na een druk werk weekend wel verdiend hebben om een hapje te gaan eten. Ons weekend kan eindelijk beginnen!