Ellis Visser


Even voorstellen

Ellis Visser, 31 jaar en runt haar eigen content bureau met focus op health – sport en lifestyle. ‘Sport staat centraal in mijn hele leven. Ik zat vroeger op de meest uiteenlopende sporten: tennis, ballet en atletiek. Toen ik ging studeren ruilde ik sport heel even in voor het echte studentenleven. Dat kostte de nodige kilo’s waardoor ik na die tijd heel hard mijn best ging doen om weer terug gezond te leven. Naast mijn baan in het ziekenhuis begon ik mijn blog healthtastic.nl waar ik mensen inspireer voor een gezond en gelukkig leven. Voornamelijk door het delen van recepten, maar ik vertel ook over beweging en ontspanning. Inmiddels is mijn blog gegroeid en heb ik die fulltime baan ingeleverd voor mijn eigen bedrijf. Ik blog en adviseer organisaties over de inzet van content marketing en focus me daarin voornamelijk op de Health- sport- en lifestyle branche’.

Wat betekent sport voor jou?
Zelf sport uitvoeren betekent voor mij ontspanning door inspanning. Maar ook structuur. Sport zorgt ervoor dat mijn dag wordt onderbroken van het online leven dat we tegenwoordig leven. Even geen telefoon en laptop, maar echte connecties, met andere of met mezelf.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?
Ik heb MBO interieur en styling en vervolgens HBO management, economie en recht gestudeerd.

Sluit dit aan bij je huidige baan?
De inhoud van deze studies sluit misschien niet direct aan, maar de praktijkmomenten in deze studie hebben me gebracht waar ik nu ben.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Ik sta iedere dag om 7.00 op. Ik ontbijt en maak mijn lunchpakket. Rond 8.30 vertrek ik naar mijn werkplek bij een kantoorverzamelgebouw The Collab in Maastricht. Meestal heb ik wel wat afspraken gepland waar ik dan de nodige voorbereidingen voor tref. Tussen de middag neem ik de tijd voor mijn lunch en als ik geen afspraken buiten de deur heb, ga ik even naar buiten. Even de beentjes strekken, want ik zit het merendeel van de dag. Rond 17.30 sluit ik mijn laptop en staat er een work-out op de planning. Daarna kook ik en maak ik als het kan een recept voor mijn blog. Rond 22.30 ga ik naar bed.

Wat maakt jouw baan zo leuk?
De afwisseling van opdrachtgevers. Iedere opdracht is anders en vraagt andere inzichten, daardoor is iedere dag anders. En ik krijg de meeste energie van heel veel verschillende contacten.

Wat is de mindere kant van je huidige baan?
Het bedrijf is van mijzelf en doe het in de kern dus alleen. Dat kan soms ook wel wat eenzaam zijn, vooral omdat ik veel energie krijg van mensen om me heen. Daarom werk ik graag op mijn kantoor, waar veel mensen zijn en zoek ik samenwerkingen met like-minded personen op.

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?
Dat zou ik investeren in het motiveren van jongeren om zich vrijwillig in te zetten voor een vereniging. Ik zet me in voor de Ronde van Limburg (oudste wielerklassieker en een belangrijke wedstrijd voor de jeugd) en voor de jeugdafdeling van de atletiekvereniging. Dat geeft zoveel energie. Ik merk dat er heel weinig jongeren te motiveren zijn voor vrijwilligerswerk waardoor zo’n verenigingen vaak draaien op ouderen. Op zich niks mis mee, maar vaak blijven de dingen dan gaan zoals het altijd ging. Dat kan beter, sneller en leuker door het samen met jongeren te doen, daarnaast is het goed voor de continuïteit.

Over 5 jaar….
healthtastic.nl heeft een groei doorgemaakt waardoor ik nog meer mensen bereik en kan inspireren voor een gezonde leefstijl. Het is een begrip in Gezond Limburg. Daarnaast groeit mijn content bureau zodat organisaties binnen de gezondheid/sportbranche beter hun verhaal overbrengen richting de doelgroep die ze willen bereiken en activeren. Daarbij staan mooie samenwerkingen centraal.

Tot slot

Mijn favoriete sport:
Om te doen en om naar te kijken: Atletiek

Ik ben fan van:
Beyonce. Wat zij doet is topsport. Daarnaast vind ik het mooi dat zij zich inzet voor gelijkheid tussen rassen en sekse in Amerika.

Mijn favoriete sportmoment aller tijden:
Dafne Schippers die in 2015 wereld kampioen werd op de 200m. Kippenvel.

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest:
De Ironman (Triathlon) in Maastricht. Ongelooflijk wat voor een prestatie deze mensen leveren en kippenvel om daar naar te kijken.

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje:
Ik ben niet zo competitief ingesteld en ik heb ook geen mega grote doelen omdat ik gemerkt heb dat na het behalen van zo’n doel het heel lastig is om weer te starten. Daarom ga ik voor continuïteit en regelmaat en is dat een doel op zich. Wat ik wel heel graag ooit eens zou willen kunnen is een pull-up. Ik werk er hard aan.

Aan wie draag je het stokje over?
Zoë Mommers. Zij is pas afgestudeerd (en nog heel erg jong) aan het CIOS, ontzettend gemotiveerd om door te studeren, maar vooral ook om een verschil te maken in de sport en het leven van haar trainees. Ik heb heel veel bewondering voor haar en haar aanpak.