The Champ. De nieuwe Oranje Fandress

Het kledingbedrijf en modelabel Nifosa richt zich op het kleden van de vrouwelijke sport- en voetbalfans. Tifosa betekent in het Italiaans ‘vrouwelijke voetbalfan’. Eigenaresse Nicole heeft haar naam samengevoegd met Tifosa wat neerkomt op Nicole’s vrouwelijke voetbalfans. Op 1 november 2018 was de lancering met een allereerste voetbal fandress genaamd ‘The Flame’. Daar is nu de Oranje Fandress bijgekomen genaamd ‘The Champ’. We spreken oprichtster Nicole van den Broek uit Eindhoven over haar nieuwste creatie:

Vertel, de Oranje Fandress, hoe ben je op het idee gekomen?
Eigenlijk heel simpel: omdat het er nog niet was! Tuurlijk, er zijn ook wel een aantal artikelen voor vrouwelijke sport- en voetbalfans. Maar niets wat álle vrouwen flatteert of comfortabel zit. Zelf werk ik 10 maanden per jaar in het buitenland en draag daarbij om de twee weken precies dezelfde kleren. Die korte tijd dat ik in Nederland ben, wil ik me dan wel extra vrouwelijk voelen en de koffer kan dan 2 maanden de hoek in! Nou is mijn favoriete uitgaansavondje een thuiswedstrijd van PSV. Maar ik wil ook uitdragen, dat ik supporter van deze mooie club ben én daarna nog op stap kunnen gaan. De mogelijkheden zijn dan beperkt. Je zou een mannenshirt aan kunnen trekken, maar dat vind ik totaal niet prettig en heel veel andere opties zijn er simpelweg niet. Er is niets vrouwelijks, niets wat sexy en comfortabel is en niets waarmee ik én naar een voetbalwedstrijd kan én daarna nog naar een feestje zou kunnen. Zodoende heb ik eerst een PSV fandress ontworpen en nu is er sinds april ook de oranje fandress! Deze nieuwe oranje jurk kan je nu naar alle sport evenementen dragen maar ook naar Koningsdag of tijdens het songfestival :).

Voor wie is de Oranje Fandress?
De oranje fandress heet ‘The Champ’ en is bedoeld voor iedere vrouw om haar favoriete sporter aan te moedigen. Denk hierbij aan de Giro d’Italia, de Tour de France, het WK voetbal voor vrouwen, de Nations league voetbalfinale voor de mannen, Roland Garros, de Formule 1, Wimbledon, het EK hockey in Antwerpen en later in het jaar weer het schaatsen.

Er zijn door de jaren heen natuurlijk meer jurkjes ontworpen, jij kiest voor kwaliteit, vanwaar die keuze?
Bij ieder EK of WK komt er weer een oranje-jurkje op de markt, wat je vaak bij een kratje bier cadeau krijgt en na 2 keer wassen de prullenbak in kan…Nog nóóit heb ik een van die “jurkjes” aan gekund!? Het is vaak slecht van kwaliteit en flatteert simpelweg niet. Dat moet beter kunnen vond ik zelf! Ik wilde persé iets neerzetten wat meerdere jaren mee kan gaan. Al jaren heb ik het in mijn hoofd zitten om een mooie oranje-jurk te maken. Eentje die álle vrouwen staat! Van dik, dun, groot, klein, rondborstig, brede heupen, zwanger, etc. Het zou alle vrouwen moeten flatteren en ze zouden zich allemaal zelfverzekerd, sexy en goed moeten voelen. In mijn hoofd wist ik precies hoe dat eruit zou zien. Maar ik kan niet naaien, kan geen patroon lezen, laat staan tekenen of uitwerken en heb van die tak nul verstand. Hoe anders is dat nu!? Ik leer iedere dag nog bij!

Dit is een uniek project van een luxe kwaliteit en een cadeautje wat je jezelf kunt geven (of van je partner kunt krijgen…). Voor een sportshirt ben je zo 85 euro kwijt en dat is vaak voor één seizoen. Met deze jurk ben je meerdere jaren klaar, het is een duurzaam product en daardoor een investering voor langere tijd. En het is niet seizoensgebonden. Verder is de stof van een hoogstaande kwaliteit uit Italië, gedrukt in Denemarken en is de jurk vervaardigd met de hand in St. Oedenrode bij atelier Bon Floor. Er zitten meerdere uren in het vervaardigen van de jurk. Ook is het sluitstukje bij de hals van echt 100% zilver, wat het de finishing touch geeft!


Waar is de jurk verkrijgbaar?
De jurk is verkrijgbaar via de webshop van Nifosa en geschikt voor alle dames in alle vormen, maten en leeftijden! Draag het chique en stoer met laarzen, pumps, gymschoenen of boots.

Waar kunnen we de jurk zien op de tribunes komende tijd?  
De jurk wordt nu al door een flink aantal dames gedragen en kan gezien worden bij diverse sportevenementen. Natuurlijk tijdens de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen, maar ook 6 juni tijdens de halve finale tussen Nederland-Engeland voor de Nations League heb je kans dames in oranje fandress tegen te komen! Zelf ben ik de komende maanden aan het werk in Canada en zal mijn eigen oranje-jurk zéker dragen op 20 juni tijdens Nederland-Canada! Hoe tof is dát? Om in mijn eigen oranje fandress in Canada onze OranjeLeeuwinnen aan te kunnen moedigen!? Ik kan niet wachten…

Winactie! Wil jij kans maken om deze zomer jouw favoriete sporters aan te moedigen in een Oranje Fandress? Laat ons dan nu op Instagram weten bij welk toernooi jij de jurk gaat dragen. Like de post en reageer vóór 7 juni. Succes!