Elvera Weusten

Even voorstellen

Elvera Weusten, 31 jaar en werkzaam bij Negen. Spelbepaler voor alles wat met communicatie te maken heeft. Expert in geschreven woord en op zoek naar de mooiste verhalen. Vol energie en enthousiasme zorg ik graag voor meer beweging. En daarnaast? Limburgse in hart en nieren. Gedreven als muzikant en sporter maar vooral een verenigingsmens. En gek op alles wat lekker én gezond is.

Wat betekent sport voor jou?
Ik ben eigenlijk nog niet zo lang actief in de sport. Ik ben groot gebracht bij de harmonie. Een dag zonder muziek, is een dag niet geleefd. Sporten was niets voor mij. Tot ik zo’n 7 jaar geleden, onder de groepsdruk van collega’s haha, meedeed aan een hardloopwedstrijd. Help, waar was ik aan begonnen. Maar het verstand ging op 0 en het was alsof ik vloog. Wat een geweldig gevoel. Toen wilde ik niet meer zonder. Jezelf uitdagen en overwinnen, maar bovenal plezier beleven. Een paar jaar later ontdekte ik per toeval Negen. De perfecte match! Ik kon nu ook via mijn werk anderen in beweging brengen (letterlijk en figuurlijk) en dat geeft enorm veel energie en plezier.

Welke opleiding(en) heb je gedaan?
Aan de universiteit in Brussel heb ik Communicatiewetenschappen gestudeerd en daarna nog een master in cultuur afgerond aan de universiteit in Maastricht.

Sluit dit aan bij je huidige baan?
Niet echt, maar ook weer wel. Het vakgebied communicatie is enorm breed en je leert van alles wat. Zodra je de schoolbanken verlaat, begin je pas te leren, dat gold ook voor mij. Ik heb verschillende stappen gezet om bij mijn huidige baan te komen, niet allemaal even logisch en wat ik zelf van te voren had verwacht, maar ik heb uiteindelijk een plek gevonden waar ik mijn passie en expertise kan combineren.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Vol beweging! Of ja, ik werk veel van achter een bureau of laptop, maar aan veel verschillende projecten en vanuit allerlei werkplekken. Geen dag is hetzelfde. Een dag kan bestaan uit het interviewen van mensen, ontwikkelen van een concept en online campagne tot het geven van een communicatieworkshop of begeleiden van een interactieve werksessie in een gemeenschapshuis ergens in de middle of no where 😊.

Wat maakt jouw baan zo leuk?
We zorgen elke dag voor energie, trots en geluk. Wie wil daar nu niet aan bijdragen? Lokaal, in kleine dorpen en gemeenten maken we het verschil en brengen we een beweging op gang. Dat zorgt bij mij voor een glimlach op mijn gezicht.

Wat is de mindere kant van je huidige baan?
We zijn veel onderweg en ook ’s avonds in de weer. We werken met verenigingen en vrijwilligers dus dat hoort er bij. Enorm leuk, maar daardoor is het met de agenda wel passen en meten met mijn eigen sporten, familie en vrienden.

Stel je krijgt 1 miljoen, wat zou je binnen de sport in Nederland dan veranderen?
Zoveel mogelijk mensen sport en bewegen laten ervaren. Zien en vooral ervaren is geloven. Dat plezier wens ik iedereen toe, ook mensen die niet vanzelfsprekend bewegen, die zou ik willen stimuleren om toch mee te doen.

Over 5 jaar…
Hoop ik met nog net zo veel plezier en energie anderen in beweging te brengen en dat sport en bewegen steeds vanzelfsprekender worden. Én dat steeds meer sporten een podium krijgen om te laten zien wat er in de sport wordt bereikt. Veel (vrouwelijke) sportprestaties halen het nieuws niet en dat is zonde van al die geweldige overwinningen!

Tot slot

Mijn favoriete sport(moment): Ik heb geen favoriet, maar heb enorm veel respect gekregen voor hardlopen en hardlopers. Ik geniet van uitzonderlijke sportmomenten zoals de Wings for Life World Run, Barkley Marathon of de poging van Kipchoge om de marathon in minder dan 2 uur te lopen. Kippenvel!

Ik ben fan van: Apple en Netflix! 😀 En van lokale sporthelden die ondanks leeftijd nog geweldige sportprestaties neerzetten en hun verhaal daarover delen.

Mooiste sportevenement waar ik ooit ben geweest: Ik kom niet veel bij grote sportevenementen, meer bij lokale sport- en beweegactiviteiten. Juist daar familie en vrienden te zien shinen en zichzelf overtreffen met hardlopen, wielrennen of welke sport dan ook, dat is geweldig om mee te ervaren.

Dit staat nog op mijn sportieve wensenlijstje: Cyprus International 4-day Challenge Event. Zelf de marathon lopen verdeeld over 4 dagen in een geweldige omgeving! In 2020 staat die op de planning.

Ik geef de pen door aan:
Ellis Visser; zij runt haar eigen contentbureau en deelt net als ik liefde voor Limburg :).