Special Olympics European 8-a-side Football Tournament

#KeepUpWithTheGirls

Komend weekend vindt bij SVG Tilburg het Special Olympics European 8-a-side Football Tournament plaats. Meer dan 150 speelsters uit tien Europese landen nemen het tegen elkaar op. Het is het allereerste internationale G-voetbal toernooi in de geschiedenis voor voetbalsters met een verstandelijke beperking.

Ze pakken het officieel aan: met een ceremonie, vlaggen en de Flame of Hope die drie dagen brandt. De opening op vrijdagavond zal worden bijgestaan door KNVB-voorzitter Michael van Praag. Ook leggen deelneemsters de eed af: ”Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al een winnaar”. Het hele weekend wordt er volop gevoetbald. De finalewedstrijden zijn op zondag tussen 12.00 en 15.00 uur, gevolgd door de prijsuitreiking en sluitingsceremonie.

Keep Up With The Girls
Het toernooi is onderdeel van de Special Olympics European Women’s Football Week. Tijdens deze week worden, in maar liefst 20 Europese landen, allerlei activiteiten georganiseerd om te laten zien dat iedere vrouw kan voetballen. Onderdeel van de Special Olympics European Women’s Football Week is de nieuwe campagne ‘Keep Up With The Girls”, waarbij via social media aandacht wordt gevraagd voor vrouwenvoetbal.

Ook jij kunt meedoen met de actie. Klik hier voor meer informatie. Ambassadeur van het toernooi, Suzanne van den Einden – Brok, geeft op Twitter alvast het goede voorbeeld:

G voetbal competitie
Met de organisatie van het toernooi komend weekend in Tilburg willen ze zoveel mogelijk publiciteit trekken zodat verenigingen worden aangespoord tot het oprichten van een dames G team. Het uiteindelijke doel is om een volwaardige dames G voetbal afdeling in Nederland op te richten.

Neem een kijkje op de website voor meer informatie: https://www.sofootball2019.nl/