Teamwork makes the dream work

Trots! Dat is het juiste woord… Op Vrouwen in Sport! Op het nieuwe platform, op de vrouw achter het merk, Suuz Amijs, maar bovenal op alle vrouwen die tot deze groep behoren. Al ruim vijf jaar behoor ik ook tot deze groep: Een vrouw in de sport. Als senior project- en eventmanager mag ik dagelijks in de wereld van de sport het evenementenvak een beetje beter maken: Mijn naam is Esther Ammerlaan, kopvrouw van (sport-)organisatiebureau Thinc ahead!

Dromen en doelen
De passie voor sport zat er altijd al in, maar vijfeneenhalf jaar geleden ben ik verliefd geworden op mijn huidige baan: Bij mijn eerste grote sportevenement en als projectmedewerker van de KNZB liep ik tijdens de Swim Cup rond in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Tussen de topsporters, die een poging waagden om zich te kwalificeren voor een Europees- of Wereldkampioenschap. Ik heb daar letterlijk gedacht: “Wat een droombaan als je je elke dag in deze omgeving mag bevinden.” Daar ontstond mijn doel en droom…

  • Het doel om elke dag te mogen werken in de mooiste (sportieve) omgeving die ik mij kan voorstellen.
  • De droom om de rest van mijn leven alleen maar leuke dingen te doen, met alleen maar leuke mensen om mij heen.

We zijn ruim vijf jaar verder en ik mag met trots zeggen dat ik nog elke dag geniet van de evenementen, de sport, maar vooral van het team om mij heen. Het team dat inmiddels voor 75% uit vrouwen bestaat! 😉

Mijn vrouwenteam
En wat voor vrouwen… Ik durf hardop te roepen dat ik een team met vrouwen heb, die het beste in elkaar naar boven haalt! Laat me ze je aan je voorstellen.  

Lonneke Valk, een gedreven projectmanager die alles tot in detail voor je uitzoekt en in de meest complexe situatie zorgt voor strak georganiseerde schema’s en documenten. Maar ook fanatiek NAC-supporter, gezelligheidsdier en die altijd voor een ander klaar staat!

Manon Kesselaer, rent en vliegt voor iedereen. Haar energie voel je als ze er is. De persoon die het heerlijk vindt om in het (evenementen)veld te staan en daar op haar best is! Maar ook gek is op voetbal, met PSV als haar cluppie… En de gangmaker bij ons op kantoor.

En dan ik zelf, Esther, kopvrouw en ook rechterhand van de enige man in team Thinc ahead (Niels Cannegieter). Samen met hem mag ik het team leiden en volgens hen kan je altijd op me terugvallen. In goede en slechte tijden (en ja, als Sparta-fan ken ik die zelf ook genoeg 😉). Die rol speel ik graag voor mijn team, in dienst van het team, maar altijd vóór de troepen als het nodig is. Om samen mooie evenementen te bouwen, de rest van ons (werkende)leven.

Je kan gerust de conclusie trekken dat we drie totaal verschillende types zijn, niet altijd dezelfde interesses hebben (zeker niet als het gaat om voetbal😉), anders denken en doen… Maar dat deze drie vrouwen altijd naast elkaar staan, er voor elkaar zijn, die elkaar feilloos aanvullen, aanvoelen en elkaar elke dag beter willen maken, daar ben ik super trots op! Want samen zijn we zoveel sterker, krachtiger en kunnen we zoveel meer, dan jij of ik alleen…

“Alone we can do so little, together we can do so much”